Hatósági követelmények – az élelmiszerbiztonság hatósági előírásai

Az élelmiszer biztonság kötelező követelményeit az élelmiszerlánc miden vállalkozása számára a2008. évi XLVI. törvény (külső hivatkozás) az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről” meghatározza:

Amire a törvény kötelez.

10§(1) Az élelmiszer csak akkor hozható forgalomba, ha jelölése magyar nyelven, közérthetően, egyértelműen jól olvashatóan tartalmazza….a jogszabályokban…… meghatározott információkat.

14§(2) Az élelmiszer biztonságáért és minőségéért az élelmiszer előállítója, nem hazai előállítású élelmiszer esetében pedig az első magyarországi forgalmazó – a fogyaszthatósági illetve a minőségmegőrzési időtartam lejártáig – felelős.

16§(1) Az élelmiszer-előállítás folyamatainak nyomonkövethetősége és -szükséges esetekben- az élelmiszerforgalomból történő visszahívhatósága érdekében az élelmiszerlánc valamennyi szereplőjének ….. nyomonkövethetőségi eljárást kell létrehoznia és ahhoz kapcsolódóan naprakész dokumentációs rendszert kell működtetnie…. .

22§ (1)

a.,….. az alkalmazott személyek … szakképesítésének illetve szaktudásának alkalmasnak kell lennie az élelmiszer-biztonsági előírások betartásának folyamatos garantálására.

b., olyan önellenőrzési, minőségbiztosítási, nyomonkövetési, termékvisszahívási rendszert vagy ilyen rendszerek olyan elemeit kell működtetni, amelyekkel biztosítható az élelmiszer biztonsága …. .

Ami segít igazolhatóan teljesíteni a követelményeket.

Vállalkozása a kötelező hatósági és a kereskedőláncok külön követelményeinek  igazolt, dokumentált és visszakereshető teljesítéséhez a következő tanúsítható élelmiszerbiztonsági rendszereket – standardokat, szabványokat és képzéseket  tudja igénybe venni:  

Szolgáltatásunk:

Tegye fel kérdéseid

Bármilyen szabvány vagy folyamat bevezetésére is van szüksége, teljeskörű rendelkezésére állunk az igényfelméréstől, a bevezetésen és az audit felügyeletén át, a munkatársak betanításáig

Kapcsolatfelvételi űrlap (Kapcsolati oldal)