Amire a törvény kötelez.
10§(1) Az élelmiszer csak akkor hozható forgalomba, ha jelölése magyar nyelven, közérthetően, egyértelműen jól olvashatóan tartalmazza….a jogszabályokban…… meghatározott információkat.
14§(2) Az élelmiszer biztonságáért és minőségéért az élelmiszer előállítója, nem hazai előállítású élelmiszer esetében pedig az első magyarországi forgalmazó – a fogyaszthatósági illetve a minőségmegőrzési időtartam lejártáig – felelős.
16§(1) Az élelmiszer-előállítás folyamatainak nyomonkövethetősége és -szükséges esetekben- az élelmiszerforgalomból történő visszahívhatósága érdekében az élelmiszerlánc valamennyi szereplőjének ….. nyomonkövethetőségi eljárást kell létrehoznia és ahhoz kapcsolódóan naprakész dokumentációs rendszert kell működtetnie…. .
22§ (1)
a.,….. az alkalmazott személyek … szakképesítésének illetve szaktudásának alkalmasnak kell lennie az élelmiszer-biztonsági előírások betartásának folyamatos garantálására.
b., olyan önellenőrzési, minőségbiztosítási, nyomonkövetési, termékvisszahívási rendszert vagy ilyen rendszerek olyan elemeit kell működtetni, amelyekkel biztosítható az élelmiszer biztonsága …. .
Ami segít igazolhatóan teljesíteni a követelményeket.
Vállalkozása a kötelező hatósági és a kereskedőláncok külön követelményeinek igazolt, dokumentált és visszakereshető teljesítéséhez a következő tanúsítható élelmiszerbiztonsági rendszereket – standardokat, szabványokat és képzéseket tudja igénybe venni:
- HACCP rendszer kidolgozása,igazolása
- Nyomonkövethetőségi rendszer kidolgozása
- Minimum higiéniai ismeretek oktatása
- Élelmiszerbiztonsági ismeretek, rendszerismereti képzés
- Nemzetközi Szabványok: ISO 22000, ISO/TS 2002-1 kidolgozása
- Kereskedői Standardok:
A kereskedőláncok a kötelező hatósági követelményeken túl is meghatározhatnak és meg is határoznak tanúsítható követelményeket ezek; BRC-Global, BRC-Distribution, IFS-Food, IFS-Logistics, FSSC 22000, GLOBALGAP, GMP+FSA - Rendszerismereti képzések
Szolgáltatásunk:
- Élelmiszerbiztonsági rendszerek, szabványok, standardok kidolgozása, tanácsadás, felkészítés tanúsító auditra, hatósági vizsgálatra
- Minimum higiéniai ismeretek oktatása
- Élelmiszerbiztonsági rendszer ismeretek oktatása