BRC Global (élelmiszer előállítás)

BRC Global Food Sfety az élemiszer feldolgozás biztonsági követelményeit szabályozza.  Tanúsítványa a hatósági előírásokon túl, a kereskedőláncok külön követelményeinek teljesítését is igazolja.  Végső célja a fogyasztók. a társadalom biztonsági elvárásait közvetíteni az élelmiszerlánc szereplői felé.

Az élelmiszerlánc fogyasztóhoz legközelebb álló vállalkozásai a kereskedők és azok láncolatai. Élelmiszerbiztonsági kockázataik minimalizálásának, vásárlóik, a fogyasztók biztosítása érdekében Standardokat dolgoztak ki, amalyekben a törvényi kötelezettségeken túlterjedő követelményeket támasztanak beszállítóikkal szemben. A BRC Global Food Safety az egyik ezek közül, amelyet a British Retail Conzorcium dolgozott ki.

A szabvány a következő területekre terjed ki:

  • élelmiszer termékek feldolgozása
  • elsődleges termékek előkészítése kereskedői sajátmárkás termékek készítéséhez
  • élelmiszer gyártók részére ingrediensek gyártása
  • catering tevékenységek
  • élelmiszerek gyártása

A standard nem alkalmazható olyan termékre, amelynek folyamatai nem a tanúsított termelőhelyen történnek és nincsenek a tanúsított terület ellenőrzése alatt.

Törvényességi vonatkozások:

A szabvány örekvés az, hogy segítse a vállalkozásokat az élelmiszerek biztonságát érintő jogszabályok betartásában, ezért elsősorban, de nem kizárólag a következőket követelimeg meg;

  • alkalmazzák a HACCP kockázat elemzésen alapuló élelmiszer biztonsági rendszert
  • biztosítsanak olyan termelési feltételeket, ahol a termék kontamináció esélye minimális
  • rendelkezzenek részletes termék specifikációval, amely megfelel a törvényi és biztonsági követelményeknek
  • biztosítsák, hogy beszállítóik kompetensek legyenek biztonságos, a törvényeknek megfelelő termékek előállítására, működtessenek megfelelő folyamat ellenőrzési rendszert
  • végezzenek rendszeres helyszíni viziteket a beszállítóiknál, hogy verifikálni tudják kompetenciájukat
  • vezessenek be és tartsanak fönn ellenőrzési programokat, végezzenek termék vizsgálatokat, elemzéseket
  • monitorozzák és kezeljék a vevői panaszokat

Milyen előnyöket biztosít a BRC Food Safety szabvány?

  • nemzetközileg elismert, GFSI kompetens tanúsítványa biztosíték a vevők számára
  • a tanúsítványt akkreditált, harmadik fél, tanúsító szervezet adja ki
  • a tanúsított szervezet be kerül a BRC nyilvánosan elérhető nyilvántartásába és marketing célra haználhatja  a BRC logót
  • a tanúsítvány egyidejűleg igazolja a törvényességet, minőséget és biztonságot
  • törvényességi üzenetet közvetít termelőknek és vevőknek
  • lehetőséget ad a szervezeteknek, hogy igazolják beszállítóik megfelelőségét is
  • az audit opciók biztosításával -be nem jelentett, bejelentett auditok lehetősége- a vevők bizalmát és elégedettségét tudják erősíteni

A követelményrendszert mára már átvették a legnagyobb kereskedőláncok szerte a világon, így több mint 8000 élelmiszertermelő vezette be a világ több, mint 80 országában.

Amit vállalkozása kap a szabvány bevezetésével

A BRC Global Food Safety,  mint tanúsítható élelmiszerbiztonsági rendszer tanúsítványa igazolhatóvá, dokumentálási rendszerével visszakereshetővé, nyomonkövethetővé teszi, verifikálja az élelmiszerekkel kapcsolatos technikai, technológiai, törvényességi, biztonsági és minőségi feltételek teljesítését. Segíti vállakozását a vevői követelményk  teljesítésében, az élelmiszereket fogyasztók védelmében.

Jelenleg a "BRC Global Standard for Food Safety: Issue 7" van érvényben

Vezesse be a BRC Global Food szabványt, hogy versenyképes legyen  az élelmiszerek piacán. Felkészült, tapasztalt szakembereink segítenek a tanúsítvány meszerzésében.

Szolgáltatásunk:

  • BRC Global Food Safety szabványon alapuló rendszer kidolgozása, tanácsadás, felkészítés tanúsító auditra .
  • Élelmiszerbiztonsági rendszerek kidolgozása,tanácsadás, felkészítés tanúsító auditra
  • Rendszerismereti képzés
Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!