BRC Global (élelmiszer előállítás)

BRC- szabvány tanúsítványa igazolja a kereskedőláncok kötelező hatósági előírásokon túli  külön követelményeinek teljesítését.

A BRC, "BRC - Global Standard for Safety", az élelmiszerláncok külön követelményeinek szabványa az élelmiszer előállítók, feldolgozók és raktározók részére

Az élelmiszerlánc vevőhöz legközelebb álló vállalkozásai a kereskedőláncok, élelmiszerbiztonsági kockázataik minimalizálásának biztosítása érdekében a törvényi kötelezettségeken túlterjedő követelményeket támasztanak beszállítóikkal szemben. A BRC Global Standard az egyik ezek közül, amelyet a British Retail Conzorcium dolgozott ki.

Időközben a követelményrendszert átvették a legnagyobb kereskedőláncok szerte a világon, így több mint 8000 élelmiszertermelő vezette be a világ több, mint 80 országában.

A BRC- Global, tanúsítható élelmiszerbiztonsági követelményrendszer, a tanúsítvány igazolhatóvá dokumentálási rendszerével visszakereshetővé, nyomonkövethetővé teszi, verifikálja az élelmiszerekkel kapcsolatos technikai, technológiai feltételeket, segíti vállakozását a kereskedői követelményk mellet a törvényi kötelezettségek teljesítésében és a vevők védelmében.

A BRC kialakításának rövid története: 

A BRC első verziója az angol "BRC Food Technical Standard and Protocol"-ból alakult ki.Az angol Kiskereskedők Konzurciuma (British Retail Conzortium, BRC) 1998-ban kidolgozott és bevezetett egy követelményrendszert (BRC Food Technical Standard and Protool) a sajátmárkás élelmiszer termékeket gyártó beszállítók számára. A rendszert hamarosan széles körben kezdték alkalmazni, így hamarosan az angol élelmiszer előállítás általános követelményrendszere lett.A rendszer első kiadását a gyakorlati tapasztalatok és igények alapján többször átdolgozták.

Jelenleg a "BRC Global Standard for Food Safety: Issue 7" van érvényben

A BRC-Global 7. kiadást rendkívül széleskörű konzultációk készítették elő. A változások az alábbiakra helyezték a hangsúlyt:

  • a vezetőség elkötelezettsége a minőség és biztonság menedzselésének hatékonyabbá tétele céljából
  • a HACCP, mint a rendszer sarokköve kiemelt szerepet kap
  • az ipari aspektusok kiemelt szerepet kapnak, benne az allergének és a technikai biztonság
  • megszígorították a besorolási rendszert, amely kiegészül a rendszer gyengébb pontjainak gyakoribb auditálásával
  • a termékkategóriák rendszerét átalakították, figyelemmel a technológiák természetére, amely lehetővé teszi az auditok/auditorok kompetenciájának meghatározását.
  • bevezetésre kerül egy új önkéntes 2 szakaszos audit rendszer

Kiknek szól a szabvány?

Az élelmiszerlánc minden olyan területén alkalmazható ahol élelmiszereket előállítanak, feldolgoznak vagy tárolnak függetlenül a vállalkozás méretétől.

Vezesse be a BRC Global szabványt, hogy teljesítse a kereskedői követelményeket.

Szolgáltatásunk:

  • BRC-Global  kidolgozása, tanácsadás, felkészítés tanúsító auditra .
  • Élelmiszerbiztonsági rendszerek kidolgozása,tanácsadás, felkészítés tanúsító auditra
  • Rendszerismereti képzés