TQ Consulting Kft.

Az alapítókról

A TQ Consulting alapítói két évtizednyi nagyvállalati és ennél is több egyetemi oktatói, gazdasági, gazdaság fejlesztési gyakorlat és tapasztalat birtokában 1996-ban alapították a TQ Consulting Kft-t. Ez az időszak egybeesett a rendszer szemléletű minőségmenedzsment elveire épülő irányítási és élelmiszer biztonsági rendszerek terjedésének kezdetével.

Az alapítók elsőként szerkesztették meg magyar nyelven a HACCP élelmiszer-biztonsági rendszer bevezetéséhez szükséges minta- és tananyagokat, melyeket az Állatorvos-tudományi Egyetemen és más országos hatáskörű intézményben oktattak. Ez az anyag a szakterület hazai képviselői nagy részének alap dokumentuma lett. A munka korát megelőző teljesítményét jelzi, hogy már ebben a minta anyagban megjelennek azok az előfeltételi programok, amelyeket csak a jóval később (2004-ben) megjelenő ISO 22000 nemzetközi szabvány tartalmaz.

 

Amit már felmutathatunk

Ez az előretekintő, innovatív szemlélet kíséri azóta is a Társaság működését. Elsőként alakítottuk ki a fenntarthatóságot szabályozó szabványcsaládot és lettünk magyarországi fejlesztésének vezető szereplője.

Minőség-, biztonság- és irányítás menedzsment területén széleskörű ismertséget és elismertséget értünk el a sikeresen megvalósított sokféle ISO, élelmiszerbiztonsági és irányítás menedzsment rendszerekkel, a több egyetemen végzett oktatással. Alapító tagjai vagyunk országos minőség menedzsment szervezeteknek. Például az EOQ MNB (European Organization for Quality Magyar Nemzeti Bizottsága) vagy a Magyar Minőség Társaság.

Szervezet- és menedzsmentfejlesztési tanácsadással megbízóink kompetenciaalapú, egységes szerkezetű irányítási rendszerének kialakításában végeztünk és végzünk sikeres projekteket.

Tevékenységünk folyamatosan bővül és követi a fenntarthatóság, munkavédelem, innováció-menedzsment, információbiztonság, kockázat-menedzsment, élelmiszer-biztonság különböző szabványainak megjelenését és követelmény rendszereinek megújuló és szigorodó formáit.

A fenntarthatóság szabvány- csoporton belül kiemelt figyelemmel végezzük az energia megtakarítást segítő rendszerek kidolgozását, mint; ISO 50001 energiairányítási rendszer bevezetése, energia auditok elvégzése.

Az élelmiszer-biztonság körébe tartozó szabványok egyre nagyobb súlyt fektetnek arra, hogy a biztonságosságot veszélyeztető hiba helye egyértelműen beazonosítható legyen a termelési láncon. Ezért az élelmiszer csomagolás, tárolás, szállítás és logisztika szabványainak bevezetésében magas élelmiszer biztonsági és jogi ismeretekkel rendelkező szakembereink vesznek részt.

Átadjuk tudásunk

Az irányítási és biztonsági rendszerszabványok egyidejű, illetve egymásra épülő bevezetése során tapasztaltuk és tapasztaljuk, hogy a termelési és szolgáltatási alrendszerek irányítását olyan integrált menedzsmentrendszer tudja biztosítani. Ez a stratégiai tervezés mellett a működést és ellenőrzést is átfogja. A tapasztalatokat folyamatosa feldolgozzuk és a következtetéseket napi munkáinkban alkalmazzuk.

A komplex vállalatirányítási rendszerfejlesztéseink során felismertük, hogy a termelő, szolgáltató szervezeteknek egyre nehezebb eleget tenni a szakhatóságok és a társadalom részéről növekvő elvárásoknak. Ezért szolgáltatásainkat felnőttképzési programokkal is segítjük, ami az ismeretek bővítésén túl az elköteleződés javításának az eszköze is, ez pedig hatalmas segítség a vezetés számára. Ezért szerezzük meg és tartjuk fenn felnőttképzési intézmény és program engedélyeinket.

Úgy a rendszerépítés, mint a felnőttképzés során felhasználjuk a szakterületek állandóan fejlődő hazai és nemzetközi előírásait és szakirodalmát.

Újabb kihívásaink közé olyan önálló rendszerfejlesztések tartoznak, melyek nemzetgazdasági stratégiai célkitűzések megvalósítása érdekében szükségesek. A kutató-fejlesztő munkában olyan interdiszciplináris, területek közti összhang megteremtése szerepel, amely átöleli a mezőgazdasági termelés, feldolgozás, gépészet, környezetvédelem és egyéb mérnöki feladatok mellett a logisztika, az egészségügy és a gazdaságtudományok sokszínű halmazát.

 

Referenciáink

Meglevő referenciáink, szakértő munkatársaink felkészültsége és gyakorlata minősíti tevékenységünket, munkatársaink a szakterület kiemelkedő és elismert elméleti, gyakorlati és igazgatási szakemberei. Közreműködésükkel az elmúlt években közel ezerötszáz tanácsadói projekten dolgoztunk eredményesen.

Tanácsadói munkáink során sok tapasztalatot osztunk meg partnereinkkel, a kapcsolat sok esetben nem is szakad meg a projekt befejezésével, újabb megbízásokat kapunk, amit mi az elégedettség igazolásaként értékelünk.

Szolgáltatásaink folyamatos fejlesztését biztosítjuk, és partnereinknek bizalmát szolgáljuk azzal, hogy „Menedzsment rendszerek fejlesztése, felnőttképzés, tanácsadás, kutatás-fejlesztés” tevékenységekre ISO 9001 tanúsítvánnyal rendelkezünk.

Felnőttképzési programjaik B/2021/002077 számon bejelentett képzések.

Energetikai auditot a Magyar Energetikai és Közműszolgáltató Hivatalnál bejegyzett szervezetként végezzük, névjegyzéki jelölésünk: EASZ-01-54/2016.

Alapvető filozófiánk és célunk, hogy partnereink üzleti sikere és tanácsadói valamint oktatói munkánk hatékonysága együtt, egymást erősítve valósuljon meg.

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy , kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.