Az élelmiszerbiztonság eseményei azt mutatják, hogy a termelési lánc hossza, összetettsége (a farmtól az asztalig számos szereplő működik közre), a fogyasztói kör érzékenysége (csecsemőktől az idősekig) okán túl van azon a ponton, hogy biztosítása csupán a szigorodó szabályozások formális betartására korlátozódjon.
Az átfogó nagy nemzetközi és nemzeti szabályozó rendszerek –szabványok– tényleges megvalósítói a lánc szereplői, a vállalkozások, köztük az ön vállalkozása is, itt dől el minden.
A szabványok bevezetése
- segít megfelelni az élelmiszerbiztonsági követelményeknek
- és egyben piacképessé, versenyképessé teszik a vállalkozás termékeit
Így lesz működés biztonsága mellett az üzleti siker eszköze is az élelmiszerbiztonsági rendszer, ezért alapvető érdek a beveztett renszerek felelőségteljes működtetése.
Ezekről a szabványokról itt olvashat részleteket.