ISO 22716 szabvány - kozmetikai GMP

Az ISO 22716 szabvány célja és törvényi háttere.

Az ISO 22716 szabvány azzal a céllal készült, hogy útmutatást nyújtson a kozmetikai termékek-kel kapcsolatos helyes gyártási gyakorlathoz. A szabványban levő útmutatók a kozmetikai ipar számára készültek és figyelembe veszik a kozmetikai ipar speciális igényeit. A szabvány útmutatói szervezési és gyakorlati tanácsokat adnak a termék minőségét befolyásoló munkaerőgazdálkodási, adminisztratív és műszaki kérdésekkel kapcsolatban.

A "helyes gyártási gyakorlat", (GMP) tartalmazza a minőségbiztosítási elveket és meghatározza azokat a tevékenységeket, amelyek lehetővé teszik a meghatározott jellemzőjű kozmetikai termékek előállítását.

A kozmetikai termékek "helyes gyártási gyakorlat" (GMP) szerinti előállítása 2013 július 11-től kötelező.

A GMP szerinti előállítást, az ISO 22716 útmutatásai szerinti gyártási tevékenységet külső független intézmény által tanúsíttatni nem kötelező, azonban a szabvány útmutatóinak/követelményeinek megfelelő gyártási folyamat leírást és a nyilatkozatot a helyes gyártási gyakorlatnak való megfelelésről a termékinformációs dokumentációnak (TID) kötelezően tartalmaznia kell.

A GMP követelményeknek való megfelelést ISO 22716 tanúsítvánnyal igazolni lehet, az ellenőrzését hatósági piaci felügyeleti szervezetek végzik.

 

A kozmetikumok forgalmazásának feltételei.

1.   Közösségi (CPNP) bejelentés. Az ehez szükséges termékinformációs dokumentációnak a következő kötelező tartalmi elemei vannak:

  • a termék leírása
  • a termék biztonsági értékelését tanúsító jelentés
  • a gyártási folyamat leírása és nyilatkozat a GMP-nek való megfelelésről
  • a termékről várt hatás igazolása

2.   A gyártási feltételek jogszabélyi feltételeinek teljesítése, amit az ISO 22716 tanúsítványával igazolni lehet.

 

Szolgáltatásunk:

  • ISO 22716 kidolgozása, tanácsadás, felkészítés tanúsító auditra
  • Rendszerismereti képzés
Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy , kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.