Kockázatmenedzsment

A nemzetközi standardok, szabványok az élelmiszerbiztonságot befolyásoló tevékenységek egyetemes, érdekfüggetlen szabályzását képviselik.

Az élelmiszerbiztonság kötelező, nemzeti és nemzetközi előírásainak  egységes, igazolható, rendszerezet , dokumentált és nyomonkövethető  betartásában vállalkozását tanúsítható Nemzetközi Standardok  segítik.

Az előállítók és forgalmazók nem csak színterei a szabályozások megvalósításának, hanem az esetleges kedvezőtlen élelmiszerbiztonsági események felelősei, következésképp károsultjai is.

Ezért a nemzeti és nemzetközi előírások egységes, rendszerezett és dokumentált megvalósítását segítő standardok első kidolgozása is ezeknek a szervezeteknek a csoportjaihoz kapcsolódik: BRCIFSGLOBALGAPGMP, FSSC 22000.

Ezek a követelményrendszerek vagy alapját képezték a csoportfüggetlen, egyetemes, érdekfüggetlen nemzetközi standardok, szabványok kidolgozásának mint az  ISO 22000,  vagy maguk is nemzetközileg elfogadottá váltak, ezért a standardok csoportosítáa- kereskedői vagy nemzetközi- csak a standardok kidolgozóira utal.

Nemzetközi Szabványügyi Testület (ISO) áltaL kiadott kereskedői csoportokhoz nem kapcsolódó nemzetközi élelmiszerbiztonsági szabványok, standardok:                                                                                    

    • ISO 22000, 
    • ISO/TS  22002-1

Szolgáltatásunk:

About Author

Avatar

Komment