Kockázatmenedzsment

A nemzetközi standardok, szabványok az élelmiszerbiztonságot befolyásoló tevékenységek egyetemes, érdekfüggetlen szabályzását képviselik.

Az élelmiszerbiztonság kötelező, nemzeti és nemzetközi előírásainak egységes, igazolható, rendszerezet , dokumentált és nyomonkövethető betartásában vállalkozását tanúsítható Nemzetközi Standardok segítik.

Az előállítók és forgalmazók nem csak színterei a szabályozások megvalósításának, hanem az esetleges kedvezőtlen élelmiszerbiztonsági események felelősei, következésképp károsultjai is.

Ezért a nemzeti és nemzetközi előírások egységes, rendszerezett és dokumentált megvalósítását segítő standardok első kidolgozása is ezeknek a szervezeteknek a csoportjaihoz kapcsolódik: BRC, IFS, GLOBALGAP, GMP, FSSC 22000.

Ezek a követelményrendszerek vagy alapját képezték a csoportfüggetlen, egyetemes, érdekfüggetlen nemzetközi standardok, szabványok kidolgozásának mint az ISO 22000, vagy maguk is nemzetközileg elfogadottá váltak, ezért a standardok csoportosítáa- kereskedői vagy nemzetközi- csak a standardok kidolgozóira utal.

Nemzetközi Szabványügyi Testület (ISO) áltaL kiadott kereskedői csoportokhoz nem kapcsolódó nemzetközi élelmiszerbiztonsági szabványok, standardok:

    • ISO 22000,
    • ISO/TS 22002-1

Szolgáltatásunk:

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.