Az élelmiszerbiztonság kötelező, nemzeti és nemzetközi előírásainak egységes, igazolható, rendszerezet , dokumentált és nyomonkövethető betartásában vállalkozását tanúsítható Nemzetközi Standardok segítik.
Az előállítók és forgalmazók nem csak színterei a szabályozások megvalósításának, hanem az esetleges kedvezőtlen élelmiszerbiztonsági események felelősei, következésképp károsultjai is.
Ezért a nemzeti és nemzetközi előírások egységes, rendszerezett és dokumentált megvalósítását segítő standardok első kidolgozása is ezeknek a szervezeteknek a csoportjaihoz kapcsolódik: BRC, IFS, GLOBALGAP, GMP, FSSC 22000.
Ezek a követelményrendszerek vagy alapját képezték a csoportfüggetlen, egyetemes, érdekfüggetlen nemzetközi standardok, szabványok kidolgozásának mint az ISO 22000, vagy maguk is nemzetközileg elfogadottá váltak, ezért a standardok csoportosítáa- kereskedői vagy nemzetközi- csak a standardok kidolgozóira utal.
Nemzetközi Szabványügyi Testület (ISO) áltaL kiadott kereskedői csoportokhoz nem kapcsolódó nemzetközi élelmiszerbiztonsági szabványok, standardok:
-
- ISO 22000,
- ISO/TS 22002-1
Szolgáltatásunk:
- Élelmiszerbiztonsági szabványokon -kereskedői vagy nemzetközi- alapuló rendszerek kidolgozása, tanácsadás, felkészítés tanúsító auditra és hatósági felülvizsgálatra
- Rendszerismereti képzések