EMAS - A környezetvédelmi vezetési és hitelesítési rendszere

Az EMAS hasonlóan az ISO 14001 szabványhoz egy módszert kínál a vállalkozások számára környezeti teljesítményük fejlesztéséhez, publikálásához, egy környezettudatos működés megvalósításához.

Az Európai Unió 1993-ban adta ki az Eco-Management and Audit Scheme (EMAS) rendeletet, amely lehetőséget biztosít mindazon vállalkozások számára, amelyek önkéntesen részt kívánnak venni környezeti teljesítményük folyamatos javításában.

A módszer bevezetése és hitelesítése

Azok a vállalkozások, amelyek ISO 14001 rendszert működtetnek a következő kiegészítések elvégzésével hitelesíttetni tudják EMAS rendszerüket.

  • előzetes állapotfelmérés
  • környezetvédelmi nyilatkozat
  • a hivatkozott rendelet I. melléklete B. pontjának teljesítése, nevezetesen: jogszabályok betartása, környezeti teljesítmény javítása, kommunikációs kapcsolatok működtetése, az alkalmazottak bevonása a környezetvédelmi tevékenységekbe

Az EMAS logó használata

Amennyiben a vállalkozás megfelel valamennyi előírásnak külső hitelesítő fél részéről igazolást kaphat a rendszer szerinti működésről, és jogosulttá válik az EMAS logó használatára.

Szolgáltatásunk:

  • a rendszer kidolgozása, tanácsadás, felkészítés tanúsító auditra
  • Rendszerismereti képzés
Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.