FSC szabvány

Az FSC szabvány bevezetése és tanúsítása a fa-terméklánc termékei számára piacképességük feltételévé vált.  A tanúsítvány vállalkozása számára versenyelőnyt, piacot biztosít.

Mi az FSC szabvány, mit szabályoz és milyen céllal?

  • Az FSC (Forest Stewardship Council) szabványok kidolgozásával a cél az, hogy megfékezze az erdők pusztítását és a gazdálkodást a fenntarthatóság felé kényszerítse.
  • Mindezt azzal éri el, hogy a fa-terméklánc minden pontjára olyan követelményeket ír elő, amelyek kizárják a nem fenntartható forrásból származó anyagok felhasználását. Így az FSC minősítésű termékeket a vásárlók előnyben részesíthetik és részesítik is.
  • Az FSC szabványok átfogják a fa-terméklánc minden elemét, úgymint: fa - és termékei, papír- és nyomdaipar termékei, valamint ezek kereskedelme.

A terméklánc szereplői és az FSC szabványok kapcsolata

  • Erdőgazdaságok

Ez a terméklánc kiindulópontja, az itt kitermelt fa FSC minősítése nélkül a terméklánc későbbi vállalkozásai és azok termékei, forgalmazói nem tanúsíthatók.

  • Fafeldolgozók és fatermék előállítók

A fa-terméklánc ide eső  vállalkozásai és termékeik --fa, fatermék, papír, nyomdaipari termék és ezek forgalmazása-- FSC minősítéssel  lesznek piacképesek..

  • Fa, fatermék kereskedelem

Amennyiben a termék (az erdőtől a fa-terméklác teljes hosszán át a fogyasztóig) a kereskedő vállalkozás tulajdonlásán keresztül kerül piacra, úgy a vállalkozásnak FSC tanúsítvánnyal kell rendelkeznie, különben még a minősítéssel hozzá érkező termékeket/anyagokat sem lehet FSC minősítéssel továbbadni.

Szolgáltatásunk:

  • FSC kidolgozása,tanácsadás felkészítés tanúsító auditra
  • Rendszerismereti képzés
Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.