IFS Logistics

IFS Logistics: az élelmiszer logisztika élelmiszer biztonsági szabványa

IFS - Logistics Standard nemzetközi élelmiszer biztonsági rendszer, tanúsítványa  igazolja, hogy a logisztikai tevékenység megfelel az élelmiszerbiztonság szállítói és  beszállítói követelményeknek.

Az élelmiszer ellátási lánc logisztikai szakasza a termelő és kereskedő között van ezért mindketten érdekeltek  a termékek biztonságában.

A termelő  vállalkozások törekvése, hogy termékeik, áruik kezelése biztonságos, átlátható legyen a teljes ellátási láncon, az ellátási lánc minden szakaszán így a logisztikai szakaszon is.
Határozott igényük, hogy a logisztikai vállalkozások igazolják arra való kompetenciájukat, hogy képesek megőrizni a termékek biztonságát és sértetlenségét a fogyasztóig.

A kereskedői tevékenységet végzők is biztosak akarnak lenni abban, hogy a hozzájuk beszállított termékek megőrizték biztonságosságukat.

Az IFS, IFS Logisztikai Standard szerinti tanúsítás az az eszköz, amely az ellátási lánc logisztikai szakaszainak tevékenységeire és feltételeire igazolhatóvá teszi az élelmiszerbiztonság követelmények teljesítését.

Az ellátási láncnak a logisztika területére eső szakaszára hosszú ideig nem volt nemzetközi követelményrendszer. Ezért a német és francia kiskereskedők kidolgozták az  IFS Logistics, az angol kiskereskedők pedig a BRC Storage and Distribution Standardot

Mindkettő azonos elvekre épül, átfogja és szabályozza:

  • a logisztikai tevékenység minden elemét úgymint: berakodás, szállítás, (közúti, vasúti, vízi, légi és egyéb), kirakodás, raktározás, árukezelés, és a tovább elosztás valamennyi műveletét
  • valamennyi áruféleség kezelési rendjét úgymint: élelmiszerek és más áruk.

Szolgáltatásunk:

  • IFS Logistics  kidolgozása, tanácsadás, felkészítés tanúsító auditra előkészítés.
  • Rendszerismereti képzés
Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.