Az ISO 22000 egyetemes, nemzetközi élelmiszerbiztonsági szabvány, tanúsítványa igazolja, hogy a vállakozás teljesíti az élelmiszerbitonság törvényi és vevői követelményeit.
Az élelmiszerek minőségét és biztonságát nemzeti és nemzetközi előírások szabályozzák, ezek rendszerezett és dokumentált, nyomonkövethető megvalósításának megkönnyítésére és egységesítésére különböző standardokat, szabványokat dolgoztak ki az élelmiszerlánc különböző szakaszain működő vállalkozások számára.
Az élelmiszerlánc vállakozásai sokféleképpen osztoznak az élelmiszerlánc szakaszain, és valamennyien érdekeltek a saját területükre eső szakaszok biztonságán túl, az előtte levő és az utána következő szakaszok biztonságában.
Mivel a minőség, biztonság hiányából adódó kedvezőtlen események a végfelhasználók, fogyasztók körében jelentkeznek, –ami a közvetlen kapcsolat miatt a forgalmazók kockázata– ezért a kiskereskedői szövetségek elsőként dolgoztak ki követelményeket megfogalmazó standardokat beszállítóik számára: BRC, IFS
Az ISO 22000 szabvány ezekre a tapasztalatokra támaszkodva érdekcsoportoktól független egyetemes nemzetközi szabványként jelent meg.
ISO 22000 Szabvány kidolgozásával a cél az volt, hogy a kereskedő láncok csoportjainak követelményrendszerei, standardjai szerepét mint egyetemes rendszer átvegye.
Az ISO 22000 integrálja a Codex Alimentarius Commission által kidolgozott HACCP alapelveit és kombinálja a HACCP tervet az előfeltételi (prerekvízit) programokkal. A szabvány összhangban van az ISO 9001-el, ami javítja a két szabvány összeegyeztethetőségét.
A szabványnak az a célja, hogy az élelmiszerlánc vállalkozásai számára az egész világra kiterjedő szinten összehangolja, egységesítse az élelmiszer-biztonság irányítására vonatkozó követelményeket.
Szolgáltatásunk:
- ISO 22000 kidolgozása, tanúsító auditra előkészítése.
- Rendszerismereti képzés