BRC Distribution (élelmiszer logisztika)

BRC Storage and Distribution az élelmiszer lánc logisztikai szakaszának -raktározás, diszponálás, elosztás- biztonsági szabványa. Biztosítja,hogy az élelmiszerbiztonság követelményei az ellátási lánc logisztikai szakaszán is érvényesüljenek.

A termelő és kiskereskedő vállalkozások törekvése, hogy termékeik, áruik kezelése átlátható legyen az ellátási lánc minden szakaszán. Határozott igény, hogy a logisztikai vállalkozások igazolják arra való kompetenciájukat, hogy képesek megőrizni a termékek biztonságát és sértetlenségét.

A BRC Storage and Distribution tanúsítás az az eszköz, amely az ellátási lánc logisztikai szakaszain is láthatóvá teszi az élelmiszerbiztonság követelményeknek való megfelelés színvonalát, így igazolja a megkívánt kompetenciát.

Az ellátási láncnak a logisztika területére eső szakaszára egy ideig nem volt nemzetközi követelményrendszer. Ezért a német és francia kiskereskedők kidolgozták az IFS Logistics, az angol kiskereskedők pedig a BRC Storage and Distribution Standard-ot.

Mindkettő azonos elvekre épül, átfogja és szabályozza:

  • a logisztikai tevékenység minden elemét úgymint: berakodás, szállítás, (közúti, vasúti, vízi, légi és egyéb), kirakodás, raktározás, árukezelés, és a tovább elosztás valamennyi műveletét
  • valamennyi áruféleség kezelési rendjét úgymint: élelmiszerek és más áruk

Az élelmiszer logisztikai tevékenység biztonsági szabványai:

  • BRC Storage and Distribution és
  • IFS Logistics Standardok

Szerezze meg a tanúsítványt, hogy verseny-, és piacképes tagja legyen az élelmiszer láncnak.

Szolgáltatásunk:

  • BRC Storage and Distribution szabványon alapuló rendszer kidolgozása, tanácsadás, felkészítés tanúsító auditra
  • Élelmiszerbiztonsági rendszerek kidolgozása, tanúsító auditra előkészítése
  • Rendszerismereti képzés
Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.