ISO 50001 szabvány

ISO 50001 szabvány:

egy energiagazdálkodási irányítási rendszer, amelynek bevezetése javítja az energiagazdálkodási teljesítményt, az energiafelhasználás szabályozottságát és ezzel a gazdálkodás eredményeit.

 Az ISO 50001 szabványról!

  • Az ISO 50001 szabvány egy olyan energiagazdálkodási irányítási rendszer létrehozásának, bevezetésének, fenntartásának és fejlesztésének követelményeit, és a követelmények teljesítéséhez szükséges eszközrendszert kínálja fel, amelyek felhasználásával  vállalkozása képes folyamatosan javítani energiagazdálkodási teljesítményét, beleértve a hatékonyságot, az energiahasznosítást és az energiafelhasználás mennyiségét.
  • ISO 50001 szabvány a gazdaságosságot legalább a következők alapján javítja: képessé teszi  vállalkozását olyan rendszerek és folyamatok kidolgozására és megvalósítására, amelyek biztosítják az energiahasznosítás folyamatainak és az energiafelhasználás adatainak naprakész monitoringját és a beavatkozást.
  • ISO 50001 szabvány egy energiagazdálkodási irányítási követelményrendszer, amelynek alapján ki tud dolgozni, és meg tud valósítani olyan energiapolitikát, hozzásegíti olyan célok és akciótervek alkotásához, amelyek szignifikánsan befolyásolják az energiafelhasználást.
  • Az ISO 50001 szabvány alkalmazható valamennyi a vállalkozás által felügyelt tevékenységre, függetlenül annak összetettségétől és dokumentációs rendszerének színvonalától.

A szabvány bevezetése mindezeken túl egy gyorsan megtérülő olcsó befektetés.

Az ISO 50001 bevezetésével és fenntartásával például a szervezet csökkentheti csúcsigényét, hasznosíthatja felesleges vagy hulladék energiáját, vagy javíthatja a saját rendszerének, folyamatainak vagy készülékeinek működését.

ISO 50001 jobb az energetikai auditnál

Az ISO 50001:2018 számol tehát az energiahatékonyság növelésén túl egyéb energiatakarékosságot eredményező tevékenység célszerű alkalmazásával is.

Az ISO 50001, mint irányítási rendszer eredménye a tudatosság és annak fenntartása. Avagy az eredményorientáltság a technikai és tudományos környezeti változáshoz történő dinamikus alkalmazkodás képessége.

 

Energetikai szakreferens :

A 2016. évi CXXXVIII. törvény végrehajtására kiadott kormányrendelet az alábbiakat írja elő; 21/B. § (1) meghatározott energiafogyasztású vállalkozásnak legalább egy, tőle munkajogilag és társasági jogilag független energetikai szakreferenst kell igénybe vennie.

(2) Az energetikai szakreferens feladata az energiahatékonysági szemléletmód, energiahatékony magatartásminták meghonosításának elősegítése az  igénybevételére köteles gazdálkodó szervezet működésében és döntéshozatalában…

A TQ Consulting Kft. négyféle választható tartalommal alakította ki energetikai szakreferensi tevékenység ellátására szóló ajánlatát. Az egyik tartalmazza az ISO 50001 bevezetésének és fenntartásának lehetőségét.

 

Szolgáltatásunk:

KÉRJE AJÁNLATUNKAT!

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.