PEFC szabvány

PEFC Szabványok  bevezetése, tanúsítása a fa-terméklánc termékeinek igazolható piacképességet, vállalkozásának verseny előnyt, piacot biztosít.

Mit és hogyan szabályoznak a PEFC szaványok?

  • A PEFC szabványokon alapuló erdőtanúsítás, és termék nyomonkövetési rendszer-tanúsítás lehetővé teszi a vevők számára, hogy megkülönböztessék a fenntarthatósági követelményeknek megfelelő és nem megfelelő módon előállított, forgamazott fa-alapú termékeket. Így  vásárlásaikkal hozzájárulhatnak és a piaci feltételek azt mutatják, hogy egyre szelektívebb viselkedésükkel hozzá is járulnak a fenntartható erdőgazdálkodás terjedéséhez.
  • A PEFC (Program for the Endorsement of Forest Certification schemes) szabványok követelményeinek teljesítése alapján megszerzett tanúsítvány, az erdőtől a fa-alapú termékeken át a  fogyasztóig biztosítja a visszakereshetőséget igy kizárja a nem legális forrásból származó anyagok felhasználását..

A teljes termelési lánc szereplői tevékenységüknek megfelelő PEFC szabvány szerint tanúsíthatók:

  • Erdőgazdaságok: "A fenntartható erdőgazdálkodás követelményei" alapján tanúsíthatók.
  • A lánc többi szereplői:  A "Felügyeleti lánc követelményei" szabvány alapján tanúsíthatóak.

Mindkét terület termékei a "PEFC logo használatának szabályai-követelmények" keretei között jogosultak PEFC logo használatára.
A tanúsítvány, illetve a logo a vevők felé azt igazolja, hogy a termék előállítása során betartották a fenntarthatóság szabályait.

A PEFC szabványok jól integrálhatók az ISO 14001 és az OHSAS 18001 szabványokkal.

 

Miért szerezze meg a PEFC tanúsítványt?

  • A PEFC tanúsítvány  a piacképesség feltételévé is vált ezért vállakozásának gazdasági érdeke is  a rendszer bevezetése, tanúsíttatása
  • Kuriózum, hogy bár a tanúsítás elsősorban az erdőkre és a fa-alapú termékekre vonatkozik, de a PEFC szabvány szerint tanúsított erdőkből származó nem fa-alapú termékek között is van már PEFC tanúsított termék:pl. faolajok, gombák.

Szolgáltatásunk:

  • PEFC kidolgozása, tanácsadás, felkészítés tanúsító auditra
  • Rendszerismereti képzés
Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.