GMP+FSA: a takarmánylánc biztonsági szabványa

A GMP+ FSA (Feed Safety Assurance Scheme) szabvány, egy nemzetközi standardsorozat, amely a takarmánylánc teljes hosszán folyó tevékenységek  biztonságosságát szabályozza.

A GMP, GMP PLUS lényege és célja

A szabványsorozat kidolgozásával és állandó fejlesztésével a cél egyrészt az, hogy segítse, lehetővé tegye a takarmányok biztonságának összehasonlíthatóságát és ellenőrzését az egész takarmány láncon, másrészt, hogy csökkenjenek a nem biztonságos takarmányok okozta események.

A GMP PLUS FSA standardok alap principiuma, hogy a takarmány lánc része a teljes állattenyésztési, állattartási láncnak. Ezért a takarmányok, világméretű biztonsága elsőrendű fontosságú. A takarmányt előállító vállalkozásoknak fel kell ismerni a felelősségüket és megfelelő és meggyőző válaszokat kell adniuk az állattenyésztés ezen szükségleteire. A GMP+FSA standard ehhez ad segítséget.

A GMP+ FSA standard sorozat szabványai a takarmánylánc szakaszainak, tevékenységi területeinek a szabályzását biztosítják.

A  Standard az alábbiak szerint épül fel:

A-dokumentumok (általános dokumentumok):
Ez a sorozat a tanúsításban való részvételi feltételeket tartalmazza vállalkozások és tanúsító szervezetek számára.

B-dokumentumok (normatív dokumentumok):
A sorozat azokat a nemzetközi standardokat tartalmazza, amelyek a takarmány termékekre, termelési fázisokra, kezelésekre, kereskedelemre, szállításra, tárolásra vonatkoznak, részleteket itt olvashat

C. dokumentumok: tanúsítás, felülvizsgálatok szabályai, követelményei

A  vállalkozás takarmányláncnon való elhelyezkedése  meghatározza az alkalmazandó, tanúsítandó szabványt.

Szolgáltatásunk:

  • GMP+FSA kidolgozása, tanácsadás, felkészítés tanúsító auditra .
  • Rendszerismereti képzés
Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy , kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.