MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZEREK

A minőségirányítási rendszerek minden tevékenység formánál - termelés, forgalmazás, szolgáltatás - felértékelődtek, piaci értéket képviselnek és versenyelőnyt biztosítanak.

Miért vezessen be a minőségirányítási rendszereket?

A minőségirányítási rendszerek a termelés és szolgáltatások minőséget befolyásoló folyamatait szabályozzák.

Bevezetésük  tanúsítványuk, a  minőségügyi követelmények igazolt teljesítése minden tevékenység formánál -- gyártás, szolgáltatás, kereskedelem --  felértékelődött és piaci értéket képvisel. Vállalkozása a termékei, szolgáltatásai minőségét és biztonságát  csak  szervezett, szabályozott és dokumentált működést igazoló tanúsítvánnyal tudja  üzleti partnerei felé igazolni.

A piaci siker érdekében vállalkozása olyan terméket, szolgáltatást kell kínáljon, amely megfelel egy adott szükségletnek, kielégíti a vevő elvárásait, megfelel a rá vonatkozó szabványnak és társadalmi követelményeknek, versenyképes az ára és az előállítása gazdaságos.

Hogy a termék, szolgáltatás  megfeleljen ezeknek a feltételeknek, a vele szemben támasztott minőségi követelményeknek, vállalkozása, szabályozott, dokumentált, igazolható és visszakereshető, nyomon követhető rendszert kell működtessen. Mindezt vállalkozása tevékenységének és vevői elvárásainak megfelelő minőségirányítási rendszer bevezetésével és tanúsításával tudja biztosítani

Ehhez vállalkozása összes tevékenységét folyamatokba kell rendezni. A folyamatok működtetésére a tevékenység jellegének megfelelő vezérlő elvek mentén szabályokat kell meghatározni, amelyeket folyamatosan javítani szükséges. Az elvégzett tevékenységeket és azok eredményeit dokumentálási rendszerrel igazolhatóvá, visszakereshetővé kell tenni.A különböző irányítási rendszerek a vezérlő elvekben térnek el egymástól.

A minőségirányítási rendszerek és a külön követelmények.

Az ISO 9001 szabvány a minőségirányítás általános szabványa, amelyre alapozva megjelentek és megállíthatatlanul szaporodnak a különböző szakterületek eltérő vezérlő elvekre épülő szabványai

Ezeken a szaktevékenységekhez igazodó vezérlő elveken alapuló szabályozási feladatnak a megvalósítására különböző tanúsítható  irányítási rendszerek, szabványok, állnak rendelkezésre és teszik igazolhatóvá vállalkozása minőségügyi, minőségirányítási rendszerét.

Tanúsítható minőségirányítási rendszerek,szabványok.

Az általános MSZ EN ISO 9001-re épülő külön követelményeket képviselő tanúsítható minőségirányítási szabványok alapján kidolgozott  és bevezetett rendszerekkel  visszakereshetően igazolni tudja termékei, szolgáltatásai minőségét, piacképességét:

Szolgáltatásunk:

  • Minőségirányítási rendszerek kidolgozása, tanúsító auditra előkészítése, tanácsadás
  • Rendszer ismereti képzések
Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.