EFISC Standard: a biztonságos ipari takarmánytermelés jó gyártási gyakorlata

Tegye piacképessé táp/takarmány termékeit!
GMP+ FSA Standardok: a tápok, takarmányok biztonsági rendszere

1. Milyen tevékenységeket érint, kiknek szólnak a GMP+ FSA Standardok?

GMP+ FSA Standardok alap princiciuma, hogy a táp/takarmány lánc része a teljes állattenyésztési, állattartási láncnak. Ezért a tápok, takarmányok világméretű biztonságossága kiemelten fontos (prioritás). A gyártó, előállító vállalkozások fel kell ismerjék ezzel kapcsolatos felelősségüket és megfelelő, meggyőző választ kell adniuk az állattenyésztés/állattartás ezen igényeire, követelményire.

A GMP+FSA Standardok ennek megvalósításához adnak segítséget.

2. Mi a GMP+ FSA Standard sorozat, mit szabályoz és milyen céllal?

A Standardok kidolgozásában elsődlegesen az állattenyésztési/állattartási lánc azon feltétele volt döntő, hogy a tápok, takarmányok biztonságossága szabályozható legyen. A másik nagyon fontos indíték volt a nem biztonságos tápok/takarmányok okozta kedvezőtlen események számának növekedése és az okozott károk nagysága.

Mindezek miatt a dokumentálható táp/takarmánybiztonság piaci feltétellé vált.

3. Milyen előnnyel jár a GMP+ FSA Standard alkalmazása?

A Standard sorozat moduláris rendszerű, ami lehetővé teszi a táppal/takarmánnyal foglalkozó vállalkozás számára, hogy a tevékenység bármely szakaszára, fázisára (előállítás, tárolás, szállítás, ellenőrzés) egyenként vagy kombinálva bevezesse a rendszert.

Tekintve, hogy a tápok/takarmányok piaci forgalmának feltétele valamely nemzetközileg elfogadott, tanúsított biztonsági rendszer a GMP+ FSA Standard megfelelő moduljának bevezetése piaci feltétel.

4. Hogyan szerezhető meg a GMP+ FSA tanúsítvány?

A táp/takarmánybiztonság nemzetközi szabványainak ismerete, a rájuk alapozott rendszerek kidolgozása, tanúsításra előkészítése és audittámogatása során szerzett további ismeretek és tapasztalatok a terület szakértőivé tették szakembereinket.

Javasoljuk a GMP+ FSA rendszer bevezetését minden olyan vállalkozás számára, amely piacképessé kívánja tenni táp/takarmány termékeit.

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.