Élelmiszerbiztonsági szolgáltatások

Az FSSC 22000 szabvány az élelmiszerbiztonságról

Hogyan kapcsold össze az üzleti sikert az élelmiszerbiztonsággal?
Hogyan legyél beszállítója az élelmiszerláncoknak, és partnere a sajátmárkás élelmiszeripari társaságoknak?

Mit vásárolsz az FSSC 22000 élelmiszerbiztonsági rendszerrel igazán?

Nem irányítási rendszert akarsz!
Nem is tanúsítványt! De mit?

 

Miért veszel mégis FSSC 22000-ret?

Az üzleti siker érdekében minden lehetséges eszközt igénybe kell venned. Ebbe az eszköztárba tartozik ez is.
Ha az FSSC 22000 hozzájárul a sikerhez, vagy éppen feltétele annak, akkor meg fogod vásárolni. Ebben az esetben nem a rendszer, a tanúsítvány az igazi öröm számodra, hanem az üzleti siker, amihez hozzásegített.

 

Mit veszel hát igazán?

Sikert, ami elégedetté tesz, és ami további sikerekre sarkal, fokozza az elkötelezettséget, ami a további célok eléréséhez kell.

Egy irányítási rendszerre úgy kell tekintened, mint olyan eszközre, amelyet készen megvásárolhatsz, és amely tevékenységed egy fontos funkcióját működteti.

 

Milyen tevékenységeket érint, kiknek szól az FSSC 22000 szabvány?

Az élelmiszerlánc legösszetettebb szakasza maga az élelmiszer előállítás. Az előállítás műveleteinek biztonságossága mellett rendkívül fontosak azok a technikai, technológiai, személyi, higiéniai feltételek és körülmények, amelyek mellett a folyamatokat végzik, a félkész és késztermékeket tárolják, kezelik és védik.
Mindezek biztosítására a szabvány előfeltételi programjai szolgálnak.
Az FSSC 22000 szabvány az élelmiszergyártók számára készült, hogy bevezetése biztosítsa számukra, hogy beszállítói legyenek az élelmiszerkereskedelmi láncoknak és a sajátmárkás élelmiszeripari társaságoknak.
A szabvány integrálja az ISO 22000 követelményeit a PAS 220 szektorspecifikus előfeltételi programjaival és a CODEX előírásaival.

 

Mi az FSSC 22000 szabvány: mit, hogyan szabályoz és milyen céllal?

A szabvány –amely kifejezetten az élelmiszergyártókat célozza meg- alapját az ISO 22000 képezi, és kiegészül a PAS220 előfeltételi követelményeivel. Ezzel a szabvány a GFSI konform követelményrendszerek egy meghatározó tagja lett.
A GFSI meghatározó követelményeket támaszt az élelmiszerbiztonsági rendszerekkel szemben, azzal a céllal, hogy a biztonság a teljes láncon –a termőföldtől a fogyasztó asztaláig- biztosított legyen.
Az FSSC 22000 a legátfogóbb élelmiszerbiztonsági rendszer, tartalmazza számos ma létező biztonsági szabvány és követelményrendszer kulcs előírásait, úgymint: HACCP, GMP, SQF, BRC, IFS, GLOBALGAP.
A szabványt a GFSI elismeri, ami biztosítja, hogy az élelmiszergyártó vállalkozás ennek az egyetlen élelmiszerbiztonsági szabványnak a bevezetésével megfeleljen a legkülönbözőbb kereskedelmi láncok és sajátmárkás élelmiszeripari társaságok követelményeinek.

 

Milyen előnnyel jár a szabvány alkalmazása?

A GFSI konform rendszer minden olyan igényt kielégít, amely az élelmiszertermékek piacképességét biztosítja. A szabvány követelményei teljes körű biztonságot adnak az élelmiszer előállítás teljes hosszán, alkalmazása különösen előnyös az alábbi élelmiszerek esetében:

  • Romlandó állati termékek (hús, baromfi, tojás, tej és tejtermékek, stb.)
  • Romlandó növényi termékek (csomagolt friss gyümölcs, friss dzsúsz, tartósított gyümölcs, csomagolt friss zöldség, tartósított zöldség, stb.)
  • Szobahőn tartott hosszú lejárati idejű termékek (konzervek, kekszek, snack-ek, olajok, ásványvizek, italok, üdítők, tészták, liszt, cukor, só, stb.)
  • Kémiai termékek (vitaminok, adalékok, biokultúrák, stb.)

Az FSSC 22000 azzal, hogy követelményei tartalmazzák a legkülönbözőbb élelmiszerbiztonsági rendszerek kulcs előírásait egyrészt egyetlen rendszerként biztosítja az élelmiszergyártó vállalkozás piaci esélyeit, másrészt amennyiben a vállalkozás rendelkezik bármelyik említett élelmiszerbiztonsági rendszerrel az könnyen átalakítható FSSC 22000-rendszerré, harmadszor amennyiben a vállalkozás nem rendelkezik élelmiszerbiztonsági rendszerrel, most az FSSC bevezetésével a legtöbb vevő követelményeinek eleget tud tenni, negyedszer az FSSC 22000 biztosítja a törvényi/hatósági követelmények rendszerbefoglalt és dokumentált teljesítését.

 

Hogy vezetheted be az FSSC 22000 rendszert?

A Standardok ismerete, a rájuk alapozott rendszerek kidolgozása, tanúsításra előkészítése és audittámogatása során szerzett további ismeretek és tapasztalatok a terület szakértőivé tették szakembereinket.

Javasoljuk az FSSC 22000 bevezetését minden olyan élelmiszergyártónak, amely termékei piacképességét GFSI konform rendszerrel kívánják biztosítani.
Azok a vállalkozások, amelyek ISO 22000-el rendelkeznek könnyen, és gyorsan vezethetik be az FSSC rendszert.

Kérjen ajánlatot a rendszer kidolgozására, bevezetésére!

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.