BRCGS Food élelmiszerbiztonsági rendszer

A BRCGS Food szabványt az angol élelmiszerkiskereskedelmi szervezetek (British Retailer Consorcium) a korábbi EFSIS „szabvány” figyelembevételével alakították ki a követelménycsoportok összevonásával.

A termelő, gyártó és értékesítő szervezetek méreteinek növekedéseivel új helyzet alakult ki az élelmiszerbiztonság terén. A hatalmas méretek miatt egy kedvezőtlen esemény esetén lényegesen nagyobb az érintettek száma, az emberi és gazdasági következmények súlyossága.

A fogyasztóval közelebbi kapcsolatban álló nagyobb értékesítő szervezetek nagyobb biztonságra, a kockázatok minimalizálására törekednek.
A kereskedelmi láncok emiatt fokozottan érdekeltek az élelmiszerbiztonságot veszélyeztető események elkerülésében. Ez különösen érvényes a saját nevükben forgalmazott, de külső beszállítók által gyártott kereskedelmi márkás termékekre. Mindezért a szokásos élelmiszer-jogszabályi elvárásokon túli követelményekkel szembesítik beszállítóikat.

Élelmiszerbiztonsági szabványok

A követelmények, a megvalósítás és felülvizsgálat, dokumentálás közös nyelvén szabályozzák az élelmiszer biztonságot ezzel lehetővé teszik az egységes elvek alapján törtnő tanúsítást, ami az összehasolíthatóságot biztosítja és, a mi a legfontosabb növeli a vevői bizalmat.

A BRCGS Food szabvány fő fejezetei:

  • HACCP-rendszer
  • Minőségirányítási rendszer
  • A termelés műszaki / technikai feltételrendszere
  • A termék és termékkezelés követelményei
  • A termék előállítás szabályozása és ellenőrzése
  • A személyzet higiéniája

A BRCGS követelményrendszere tartalmazza a HACCP élelmiszerbiztonsági rendszert, az ISO 9001 minőségirányítási rendszer legszükségesebb elemeit és a megfelelő gyártási, higiéniai, környezeti feltételeket.

Tegye fel kérdéseid

Bármilyen szabvány vagy folyamat bevezetésére is van szüksége, teljeskörű rendelkezésére állunk az igényfelméréstől, a bevezetésen és az audit felügyeletén át, a munkatársak betanításáig

Kapcsolatfelvételi űrlap (Kapcsolati oldal)