FSSC 22000: az élelmiszerfeldolgozás élelmiszerbiztonsági szabványa

BRCGS Food "szabványt

az angol élelmiszerkiskereskedelmi  szervezetek (British Retailer Consorcium) a korábbi EFSIS "szabvány" figyelembevételével alakította ki a követelménycsoportok összevonásával.

A termelő, gyártó és értékesítő szervezetek méreteinek növekedéseivel új helyzet alakult ki az élelmiszerbiztonság terén. A hatalmas méretek miatt egy kedvezőtlen esemény esetén lényegesen nagyobb az érintettek száma, az emberi és gazdasági következmények súlyossága.

A fogyasztóval közelebbi kapcsolatban álló nagyobb értékesítő szervezetek nagyobb biztonságra, a kockázatok minimalizálására törekednek.
A kereskedelmi láncok emiatt fokozottan érdekeltek az élelmiszerbiztonságot veszélyeztető események elkerülésében. Ez különösen érvényes a saját nevükben forgalmazott, de külső beszállítók által gyártott kereskedelmi márkás termékekre. Mindezért a szokásos élelmiszer-jogszabályi elvárásokon túli követelményekkel szembesítik beszállítóikat.

 

Élelmiszerbiztonsági szabványok

A követelmények, a megvalósítás és felülvizsgálat, dokumentálás közös nyelvén szabályozzák az élelmiszer biztonságot ezzel lehetővé teszik az egységes elvek alapján törtnő tanúsítást, ami az összehasolíthatóságot biztosítja és, a mi a legfontosabb növeli a vevői bizalmat.

 

A BRCGS Food szabvány fő fejezetei:

  • HACCP-rendszer
  • Minőségirányítási rendszer
  • A termelés műszaki / technikai feltételrendszere
  • A termék és termékkezelés követelményei
  • A termék előállítás szabályozása és ellenőrzése
  • A személyzet higiéniája

A BRCGS követelményrendszere tartalmazza a HACCP élelmiszerbiztonsági rendszert, az ISO 9001 minőségirányítási rendszer legszükségesebb elemeit és a megfelelő gyártási, higiéniai, környezeti feltételeket.

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.