Nyomonkövethetőség

Legyen beszállítója az élelmiszerláncoknak, és partnere a sajátmárkás élelmiszeripari társaságoknak!

FSSC 22000 szabvány az élelmiszerbiztonságról

1. Milyen tevékenységeket érint, kiknek szól az FSSC 22000?

Az FSSC 22000 szabvány az élelmiszergyártók számára készült, hogy bevezetése biztosítsa számukra, hogy beszállítói legyenek az élelmiszerkereskedelmi láncoknak és a sajátmárkás élelmiszeripari társaságoknak.

A szabvány integrálja az ISO 22000 követelményeit a PAS 220 szektorspecifikus előfeltételi programjaival és a CODEX előírásaival.

2. Mi az FSSC 22000 szabvány: mit szabályoz és milyen céllal?

Az FSSC 22000 a legátfogóbb élelmiszerbiztonsági rendszer, tartalmazza számos ma létező biztonsági szabvány és követelményrendszer kulcs előírásait, úgymint:

GMP, HACCP, SQF, BRC, IFS, GLOBALGAP.

A szabványt a GFSI elismeri, ami biztosítja, hogy az élelmiszergyártó vállalkozás ennek az egyetlen élelmiszerbiztonsági szabványnak a bevezetésével megfeleljen a legkülönbözőbb kereskedelmi láncok és sajátmárkás élelmiszeripari társaságok követelményeinek.

 

3. Milyen előnnyel jár a szabvány alkalmazása?

Az FSSC 22000 azzal, hogy követelményei tartalmazzák a legkülönbözőbb élelmiszerbiztonsági rendszerek kulcs előírásait egyrészt egyetlen rendszerként biztosítja az élelmiszergyártó vállalkozás piaci esélyeit, másrészt amennyiben a vállalkozás rendelkezik bármelyik említett élelmiszerbiztonsági rendszerrel az könnyen átalakítható FSSC 22000-rendszerré, harmadszor amennyiben a vállalkozás nem rendelkezik élelmiszerbiztonsági rendszerrel, most az FSSC bevezetésével a legtöbb vevő követelményeinek eleget tud tenni, negyedszer az FSSC 22000 biztosítja a törvényi/hatósági követelmények rendszerbefoglalt és dokumentált teljesítését.

 

4. Hogy szerezhető meg az FSSC 22000 tanúsítvány?

A ma ismert élelmiszerbiztonsági szabványok, követelményrendszerek ismerete a rájuk alapozott rendszerek kidolgozása, tanúsításra előkészítése és audittámogatása során szerzett tapasztalatok a terület szakértőivé tették szakembereinket.

Javasoljuk az FSSC 22000 bevezetését minden olyan élelmiszergyártónak, amely beszállítói piaci pozícióba kíván jutni, illetve maradni és rendszerbefoglaltan kíván megfelelni a törvényi előírásoknak.
Az FSSC 22000 szabvány követelményeinek megfelelést biztosító rendszer kidolgozására, bevezetésére, tanúsításra való előkészítésére kérjen ajánlatot!

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.