Élelmiszerhigiéniai kisokos

Az élelmiszerhigiénia fogalmán értjük mindazon körülmény, feltétel összességét, amelyek az élelmiszer-előállítás és forgalmazás tevékenységei során az élelmiszerre hatnak, s a fogyaszthatóságot összefoglaló követelményrendszer révén kedvezően befolyásolják.

Ez a higiéniai követelményrendszer hivatott, szabályozó hatása révén, biztosítani az élelmiszer fogyaszthatóságának megőrzését, az élelmiszerek útján terjedő betegségek, fertőzések megelőzését és elhárítását, illetve esetleges mérgezések vagy egyéb ártalmak kivédését.

Alapvető feladata tehát az élelmiszer biztonságának megteremtése, a fogyasztók egészségének védelme.

A fogyasztók számára egészségügyi kockázatot jelentő élelmiszer-eredetű veszélyek alapvetően három csoportba sorolhatók, ezek a biológiai/mikrobiológiai, kémiai és fizikai veszélyek.

TÖLTSE LE KAPCSOLÓDÓ ANYAGUNKAT!

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.