Személyek tanúsítása

Az FSC tanúsítás típusai

Ha egy szervezet FSC tanúsított terméket kíván előállítani vagy forgalmazni, úgy a tevékenységének megfelelő FSC standard szerinti rendszert kell kiépítenie, és azt akkreditált tanúsító szervezettel tanúsíttatni.

tanúsítvány 5 évig érvényes, amennyiben teljesíti az időközi felügyeleti auditok követelményeit. FSC tanúsítványt azok a szervezetek szerezhetnek, amelyek erdészeti alapanyagot tartalmazó terméket gyártanak, vagy forgalmaznak, mint amilyenek a fa és papíripari láncban lévő vállalkozások. Az FSC tanúsítvány lehetővé teszi FSC védjegy használatát a minősített terméken.

"Erdőgazdálkodás tanúsítása"
(Forest Managment (FM) Certification)

Azok az erdőgazdálkodók vagy erdőtulajdonosok, akik bizonyítani akarják, hogy gazdálkodásuk szociálisan előnyös, környezetvédelmi szempontból megfelelő, gazdaságilag életképes, és megfelelnek a 10 alapelvnek kérhetik az "erdőgazdálkodás tanúsítása" tanúsítványt.

"Felügyeleti lánc tanúsítás"
(Chain of custody certification, FSC CoC)

Az "FSC felügyeleti lánc" tanúsítvány verifikálja az FSC tanúsított erdei termékeket a teljes termelési láncon. Az "FSC felügyeleti lánc" tanúsítványt azok a szervezetek kérhetik, amelyek gyártanak, feldolgoznak vagy forgalmaznak fa vagy fa eredetű termékeket, és demonstrálni akarják vevőik felé, hogy felelősen előállított alapanyagokat használnak. Az FSC felügyeleti lánc segít a szervezeteknek abban, hogy erősítsék beszerzési politikájukat, és hogy megfeleljenek a közösségi és egyéni elvárásoknak, ahol az FSC-t előnyben részesítik.

Az FSC Chain of Custody Certification (FSC CoC) Felügyeleti/Bizalmi lánc tanúsítás, egy termék nyomonkövetési rendszere, amely az erdőtől a végfelhasználásig követi a terméket. A nyomonkövetési rendszer magába foglalja az erdészeti alapanyag minden feldolgozási, elosztási és tulajdon változási szakaszát.

A szervezetnek egy az FSC szabványnak megfelelő irányítási rendszert kell bevezetnie, tanúsíttatnia és működtetnie. Ezzel a szervezet jogosultságot szerez arra, hogy termékeit FSC védjeggyel értékesítse. Az FSC védjegy a piaci szereplők felé mutatja, hogy a termékeket az FSC követelményeinek betartása mellett állították elő.

"FSC ellenőrzött fa tanúsítás"
(FSC Controlled Wood Certification)

Azok az erdőgazdálkodók, amelyek megfelelnek az "FSC ellenőrzött fa tanúsítás" öt kritériumának, képesek lesznek "FSC ellenőrzött fát" szállítani az FSC felügyeleti láncba.

A megkövetelt kritériumok:

  • A hagyományos civil jogok nem sérülnek
  • Betartják a természetvédelmi követelményeket
  • Nem alkalmaznak GMO módszereket
  • A fa nem illegális kitermelésből származik
  • A fa nem olyan helyről származik, amelyeket később nem erdőművelésre használnak.

Azok a szervezetek, amelyek FSC tanúsítvánnyal rendelkeznek, jogosultak lehetnek az FSC Védjegy használatára.

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy , kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.