TUDÁSTÁR

Amennyire alkalmazzák a szervezetek a folyamatosan fejlődő tudomány ismereteit, annyira lehetnek meghatározók piacukon, illetve annyira tudják ezt fenntartani a folyamatosan fel-felbukkanó konkurenciával és a változó fogyasztói igényekkel, de akár a munkatársak generációs, szociokulturális változásaival szemben.

A felelős szakmai tevékenység tehát több mint egy-egy átlagos munkakör betöltése. A „felelősség” tehát nem a munkaköri teendők elvégzésének kötelezettségével azonos, hanem a fejlesztési lehetőségek feltárásában, és azok bevezetésében.

Ha a szakemberek maguk is részt vesznek a tudományos ismeretek bővítésében, és azok alkalmazásában, a technikai, technológiai teljesítmények javításában, akkor egy sokkal bonyolultabb és összetettebb világ érinti meg őket, mint amilyet általánosságban ismernek. Ez pedig kiemelkedő hatással van az egyén kreativitására, intellektuális, és morális állapotára.

Az egyéni célok így a csoporteredmények tartós növekedését eredményező fejlődéshez vezetnek.

Ehhez szeretnénk segítséget adni az "Ismeretek & Gyakorlatok" írásaival, ahol aktuális problémakörök megismeréséhez nyújtunk segítséget.

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!