Pszichoszociális kockázatértékelés

Jogszabályi és etikai normák egyaránt arra kötelezik vállalkozását, hogy előzze meg és csökkentse a munkahelyi baleseteket. Gazdasági érdekei is ezt indokolják. A Munkahelyi Egészségvédelem és Biztonság Irányítási rendszere- MEBIR - bevezetése így egyszerre jogkövetési, etikai és gazdasági, üzleti érdeke is.

 

Az OHSAS 18001 bevezetésének célja

Az OHSAS 18001 irányítási rendszer kiépítése, bevezetése, tanúsíttatása és működtetése biztosítja, hogy: minimumra csökkenjen a munkavállalók és Vállalkozása tevékenységével érintett személyek veszélyezettsége, elkerülje Vállalkozása tevékenységével összefüggő egészségkárosodásokat, így csökkenjenek költségei és a megszakítás nélküli, teljes létszámmal végzett termelés biztosításával növekedjen üzleti teljesítménye, eredménye, a piacon kialakuló imázs tükrözze a szervezet munkavállalókkal kapcsolatos felelősségtudatát.

Tekintet nélkül vállalkozása tevékenységére, méretére, szervezeti felépítésére és fejlettségi szintjére, a szabvány bevezetése alkalmazottai egészségvédelmén keresztül üzleti sikerei részévé válik. Kidolgozása biztosítja mindazon eljárások bevezetését, amelyek szükségesek célok meghatározásához, amelyekkel ezeket a célokat meg lehet valósítani, amelyekkel bizonyítani lehet a kitűzött követelményeknek megfelelő eredmények elérését. A szabvány elvei közösek az ISO 9001 Minőségirányítás és az ISO 14001 Környezetközpontú irányítás szabványsorozatban foglaltakkal, így azokkal könnyen integrálható.

 

Szolgáltatásunk:

  • OHSAS 18001 kidolgozása
  • Tanúsító auditra előkészítése
  • Rendszerismereti képzés
Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.