Jobb sorsra érdemesek-e az irányítási rendszerek? 5.rész

Most olyan idők szereplője a vállalkozás, amikor a tevékenységek minden részlet eleme a korábbinál nagyobb figyelmet követel, felértékelődik.

A minőség megtartása, javítása mellett -- ami a versenyképesség feltétele is --a vállalkozások a költségek észszerűsítésére kényszrülnek. Az erre kínálkozó lehetőségek közül az egyik legolcsóbban megvalósítható eszköz a tevékenységek szabályozása.

Az irányítási rendszerek ebben nyújtanak segítséget. Ezért most ezek vissza kell kapják az induláskori színvonalukat, tekintélyüket és meg kell találniuk igazi helyüket a vállalkozások működésében.

Mindez az irányítási rendszerek reneszánszát eredményezi.

Egy szabvány vagy követelményrendszer számos kiváló elméleti, gyakorlati, igazgatási szakember, termelői és szolgáltatói, irányítási tapasztalatokkal rendelkező vezető több éves munkája nyomán készül el és mindez bármely más technológiánál olcsóbban megvásárolható, bevezethethető, működtethető.

Ne  a vevő igényének teljesítése legyen a cél. A vállalkozás tevékenységeinek szervezettsége okán kell működtetni a rendszereket, ami ha eredményes  ezzel egyben a vevői igény és  a piaci előny is biztosítva lesz.

Folytatom!

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.