ISO 50001 jobb az energetikai auditnál

Az ISO 50001:2018 Energiagazdálkodási Irányítási rendszer bevezetése az energetikai alapállapot meghatározásával és a lehetséges energiahatékonysági intézkedések megtervezésével jár. Ez megfeleltethető az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvényben szereplő energetikai auditálással.

Az ISO 50001 és az energiagazdálkodási teljesítmény mutatók szerepe

A rendszer bevezetése során kialakításra kerülő energiagazdálkodási teljesítmény mutatók (EgTM) emellett az energiahatékonysági célok kitűzéséhez és az eredmények nyomonkövetéséhez alkalmazva jelentős energiaköltségmegtakarítást eredményeznek.

Energetikai audit rosszabb az ISO

A rendszer fenntartása olyan tudatos szervezeti kultúra kialakítását eredményezi, mely egyrészt a jelentős energiafogyasztók alkalmazásán, másrészt a beruházások tervezésén keresztül mással pótolhatatlan fejlesztéseket eredményez. Az ETM-eken keresztül az energiafogyasztás racionális keretei folyamatos felügyeletet kapnak, lehetőséget kínálva az eltérések kimutatására és ezen keresztül a tudatos fejlesztéseknek.

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy , kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.