EMAS - A környezetvédelmi vezetési és hitelesítési rendszere

Az FSC tanúsítvány piacképessé teszi a fa terméklánc termékeit.

A Föld erdőállományának csökkenése megállíthatatlannak tűnő ütemben nő, egyre aggasztóbb méreteket ölt.
Bolygónk ökoszisztémáját veszélyeztető felelőtlen erdőgazdálkodás megállításában az FSC szabványokra alapozott rendszerek bevezetésének, tanúsításának kiterjesztése a teljes fa termékláncra meghatározó szerepet kap.
A fa és fa alapú termékek (fa, fatermékek, papír- és nyomdaipari termékek) csak FSC szabványszerinti tanúsítás mellett piacképesek.

Az FSC szabvány követelményrendszere átfogja a fa alapú teljes termékláncot: erdőgazdálkodást, fafeldolgozást, fa-, és fatermék kereskedelmet, papír-, és nyomdaipart, valamint az ezekhez kapcsolódó kereskedelmet.

 

A terméklánc szereplői és az FSC kapcsolata:

  1. Erdőgazdaságok: ez a terméklánc kiindulópontja az itt kitermelt fa FSC minősítése nélkül a későbbi szereplők, feldolgozók, kereskedők tevékenysége, és termékei nem tanúsíthatók.
  2. Fa, fa termék kereskedelem: amennyiben a fa vagy fa termék, (rönkfától a nyomdáig), a kereskedő szervezet tulajdonlásán keresztül kerül a piacra, pl. feldolgozó üzembe, úgy a kereskedő szervezetnek FSC tanúsítással kell rendelkeznie.
  3. Fa feldolgozó vállalkozások: (fa feldolgozás, bútoripar, papír-, és nyomdaipar) a szervezet piacra kerülő termékei FSC tanúsítással kell, hogy rendelkezzenek.

 

Cégünk FSC rendszereket dolgoz ki, és készít elő tanúsításra.

A munka során azt tapasztaljuk, hogy a terméklánc szereplői nem mindig ismerik az FSC rájuk vonatkozó követelményeit, és a vele járó piaci trendeket, lehetőségeket.

A teljes terméklánc érintettsége, érdekeltsége és a piaci feltételek egyértelmű trendje miatt a megoldás nem korlátozódhat egyetlen szereplőcsoportra. Az FSC tanúsítvány a terméklánc minden szereplője számára létkérdéssé válhat. Ebben minden szereplőnek szerepet kell vállalnia.

Az FSC-hez kapcsolódó rendkívül intenzív piaci trend okán javasoljuk a rendszer bevezetését piacbővítő/megtartó hatásának kihasználását.

A TQ Consulting Kft. felajánlja az FSC standardok szerinti rendszerek kidolgozását,  tanúsításra való előkészítését.

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.