Beszállítói minőségi többletkövetelmények

A fenntarthatóságért folyó erőfeszítések legfontosabb színtereinek a következőket tartják:

  • föld erőforrásai és az alternatív energiák egyensúlyának biztosítása,
  • természeti környezet konszolidálása,
  • ökoszisztéma védelme, a károsító tevékenységek szabályzása,

Számos nemzetközi és nemzeti jogszabály ír elő kötelezettségeket a fenntarthatóság nagyon széles és komplex színterein működő szervezetek számára.

A tevékenységi területek azonban rendkívül változatosak, a több forrásból származó jogszabályok összehangolatlanok, ezért az előírások megvalósítása és fenntartása komoly nehézséget jelent a vállalkozások számára.

A jogszabályok mellett nemzetközi szabványok jelentek meg a fenntarthatóság minden fontos területén, amelyek a szerteágazó követelmények és jogi szabályzások rendszerezésével megkönnyítik a teljesítéseket.

 

A szabványok, amelyek a fenntarthatóság legfontosabb területeihez kapcsolódnak óriási segítséget jelentenek a vállalkozások számára a követelmények teljesítésében:

  • erőforrások egyensúlyánek biztosítása területén; ISO 50001 és a Kötelező Energia audit (gazdálkodás az energiéval, az energia felhasználás kötelező csökkentése) ISCC (alternatív források felhasználása: biomassza, bio üzemanyagok előállítása)
  • természeti környezet védelme területén; ISO 14001, EMAS (környezetvédelmi rendszerek)
  • ökoszisztéma védelme területn;FSC, PEFC, ISCC (erdők, őshonos területek védelme)

Ezeknek a szabványoknak az egységes, a nemzetközileg ismert és elismert, jogszabályokon alapuló követelmény rendszerei lehetővé teszik és biztosítják az egységes elvek alapján történő tanúsítást.

A tanúsitvványok pedig igazolják a követelmények teljesítését a hatóság, a piaci szereplők és a társadalom felé ezért a törvényesség igazolásán túl hatalmas piaci értékük van.

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.