Fenntarthatóság

Bonsai vagy tölgy?  Csak rajtad múlik!

Alkalmazkodj vagy kihalsz

Ha egy fa ágait növekedés közben sokat vagdossák, lekötözik, akkor sosem lesz tölgyfa belőle, csak bonsai.
Ha szeretnéd, hogy kibontakozzon vállalkozásod, ne vágd le hajtásait, ne kötözd le szárnyait, hanem adj számára lehetőséget, hogy hatalmasra nőhessen, és termést hozhasson.

Már írtam róla, mi az irányítási rendszerek mesterei vagyunk. Ezeket építjük. Sokféle van, egyre több és egyre specifikusabbak.
A kezdeti rendkívül általános rendszerek egyre tevékenység specifikusabb hajtásokat eresztettek, amelyeket nem hogy nem vágtak vissza, hanem okos szakemberek társadalmi szükségletek támogatásával tölgyfává, önálló rendszerré erősítettek, hogy a kész, használható, megvásárolható szabályozásokat fel tudd használni vállalkozásod valamelyik szegmensének működtetésére.

Mindeközben mi történt velünk, az építőmesterrel, és Veled, az alkalmazóval?

A mi helyzetünk a cserépkályhamesteréhez vált hasonlóvá. Vagy megtanuljuk az újat, vagy csődbe megyünk. Megtanultuk, megtanuljuk, mert a mesterei akartunk és akarunk maradni.
A Te helyzeted is hasonló, vagy alkalmazod azokat a rendszereket, amelyeket a vevőid kérnek, vagy elveszíted a piacaidat.

De a Te esetedben ennél kedvezőbb a helyzet, ha hiszel abban, hogy ezeknek a szakterületekhez kialakított rendszereknek az alkalmazása nem pusztán alkalmazkodást jelent a vevői igényekhez, de működésed részévé építve annak dinamikáját is segítik.

Ez az előny akkor és csak akkor érhető el, ha céljaid megvalósításának eszközévé teszed, és hittel, szenvedéllyel dolgozol. Tapasztalataink szerint ezt kevesen teszik.
Mi segítünk ebben. Ne bízz ránk semmilyen feladatot, ha nem az a célod, ha csak ki akarod pipálni, hogy ezt vagy azt a vevői igényt kielégítsd. Hidd el kidobott pénz és még ráadásul egy csomó nyűgöt jelentő dokumentációt is magadra vállalsz.

Már írtam arról, hogy milyen kérdéseket teszel fel a magad számára:

  • A számtalan lehetőség melyikét válasszam?
  • A meglevőket mivel bővítsem?
  • Hogy tudok leggazdaságosabban megfelelni az igényeknek?
  • Mi a feltétele annak, hogy ne csak egy igényt elégítsek ki, de a működést is segítse?
  • Hogy tarthatom leggazdaságosabban naprakész állapotban?
  • Mit tegyek új rendszerek megjelenése esetén?
  • Előnyt jelent-e rendszerismereti képzések igénybevétele?
  • Mi a teendő új vezetők, munkatársak felvétele esetén?

Rengeteg kérdés és még nem is értél a végére.
Mindegyikre választ kell adnod, és ebben egyetlen dolog segít, a cél, amit kitűztél magad elé, és a szenvedély, ami a megvalósításhoz nélkülözhetetlen.
Mi is csak ebben az esetben tudunk és akarunk segíteni.

Hogyan?

Egy gyors helyzetfelmérést végzünk  vállalkozásodnál munkatársaid aktív közreműködésével, hogy megválaszolhatók legyenek ezek a kérdések.

Csak akkor vedd igénybe, ha:

  • Az irányítási rendszerre úgy tekintesz, mint egy megvalósítható, alkalmazásra kész szabályozásra, amelyet
  • Beépítesz vállalkozásod működésébe, hogy a gyenge pontokat –-minőség, biztonság-- erősítése  külső igényeket  kielégítse.

És így javítja vállalkozásod működési, szervezeti kultúráját és növeli az alkalmazottak elköteleződését.

Mennyibe kerül ez a helyzetfelmérés?

160.000,-Ft + ÁFA

amelyet, ha bármilyen további megrendelést adsz, beleszámítjuk annak díjába, és így gyakorlatilag ingyenes.

További kedvezményünk, hogy a tanúsított rendszered első éves felülvizsgálatához, vagy ahol évenként kell megújító auditot végezni, annak előkészítéséhez, sikeres auditjához szükséges munkákat díjmentesen elvégezzük.

Hogy megéri-e?

Vállalkozóként az egyik legnagyobb kihívás, amivel szembetalálod magad, hogy tulajdonos-vezetőként, belülről nézve a vállalkozást, nem mindig könnyű megállapítani, hogy hol tartasz, hogy jó irányba haladsz-e. Ez az értelme és oka a különböző vállalkozási kluboknak, mesterelme csoportoknak és hasonló szerveződéseknek.

Amit viszont én javaslok az egy harmadik megoldás, amely alapján megállapítható, hogy melyek azok a területek, amelyekre a legtöbb figyelmet kell fordítani. A felmérés így sok bizonytalanságot oszlat el, és sok tennivaló kiindulópontját adja meg.

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy , kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.