BRC Global (élelmiszer előállítás)

Az ISO 22000 az élelmiszerbiztonság első ISO szabványa

 

Az élelmiszer kereskedőláncok standardjai (IFS. BRC) mellett, a kereskedőláncoktól függelen nemzetközi szabványként jelent meg.
Az élelmiszerek minőségét és biztonságát nemzeti és nemzetközi előírások szabályozzák, ezek rendszerezett és dokumentált, nyomonkövethető megvalósításának megkönnyítésére és egységesítésére különböző standardokat, szabványokat dolgoztak ki az élelmiszerlánc vállalkozásai számára.

Az élelmiszerlánc vállakozásai sokféleképpen osztoznak az élelmiszer életciklus szakaszain, és valamennyien érdekeltek a saját területükre eső szakaszok biztonságán túl, az előtte levő és az utána következő szakaszok biztonságában.

Mivel a minőség, biztonság hiányából adódó kedvezőtlen események a végfelhasználók, fogyasztók körében jelentkeznek - ami a közvetlen kapcsolat miatt a forgalmazók kockázata - ezért a kiskereskedői szövetségek elsőként dolgoztak ki követelményeket megfogalmazó standardokat beszállítóik számára: BRC, IFS
Az ISO 22000 szabvány ezekre a tapasztalatokra támaszkodva érdekcsoportoktól független egyetemes nemzetközi szabványként jelent meg.


Az ISO 22000 Szabvány kidolgozásával a cél az volt,

hogy a kereskedő láncok csoportjainak követelményrendszerei, standardjai szerepét mint egyetemes rendszer átvegye. Az ISO 22000 integrálja a Codex Alimentarius Commission által kidolgozott HACCP alapelveit és kombinálja a HACCP tervet az előfeltételi (prerekvízit) programokkal. A szabvány összhangban van az ISO 9001-el, így növelve a két szabvány összeegyeztethetőségét. A szabványnak az a célja, hogy az élelmiszerlánc vállalkozásai számára az egész világra kiterjedő szinten összehangolja az élelmiszer-biztonság irányítására vonatkozó követelményeket.

 

Szolgáltatásunk:

ISO 22000 kidolgozása, tanúsító auditra előkészítése.
Rendszerismereti képzés

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.