EFISC Standard: a biztonságos ipari takarmánytermelés jó gyártási gyakorlata

Az EFISC (European Feed Ingredies Safety Certifiction) Standard célja biztonságos takarmányok gyártásának és forgalmazásának biztosítása.

Az EFISC Standard tanúsítványa igazolja, hogy vállalkozása teljesíti az EC 183/2005 takarmány higiéniai követelményeit azáltal, hogy:

  • minimalizálja a nem biztonságos takarmányok és takarmány összetevők bejutását a takarmány láncba
  • rendszabályokat biztosít, amelyekkel segíti a takarmányhigiéniai követelmények teljesítését.

Az EFISC Standard átfogja az ipari takarmányokkal kapcsolatos tevékenységek teljes folyamatát úgymint:

  • a beérkező alapanyagok,
  • gyártás,
  • tárolás,
  • értékesítés és
  • szállítás folyamatait egészen a kész takarmánynak a felhasználó tulajdonába kerüléséig.

A Standard nem terjed ki az elsődleges termelésre, az adalék anyagok termelésére, de kidolgozása a takarmny komponenseket gyártókkal szembeni törvényei kötelezettségeken és a biztonság iránti elkötelezettségükön alapul.

A takarmány gyártók által a piacra vitt takarmányoknak meg kell felelniük az EFISC vagy az általa elismert más standardok követelményeinek.

A Standard az ipari méretű takarmánygyártókra alkalmatandó, követelményeinek vaó megfelelés nem menti fel a gyártót más a gyártás, vagy forgalmazás helyén érvényes nemzetközi vagy nemzeti kötelezettségek teljesítése alól.

A gyártó a Standard követelményeinek tejedelmén beül felelősséget visel  a takarmány biztonságáért.

 

Szolgáltatásunk:

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.