Az energiagazdálkodási teljesítménymutató

Miért kell MEBIR (ISO 45001) szabvány?

Azon nagyobb létszámú, valamilyen rendszert (pl. ISO 9001, KIR) már működtető, vagy kiépíteni tervező munkáltatóknál, vagy ahol bonyolultabbak a munkafolyamatok, veszélyes gépekkel, vegyi anyagokkal végzett tevékenység fordul elő, a munkavédelmi, munkabiztonsági feladatok nagyon jól átlátható szabályozását adja a MEBIR szabvány. Az OHSAS az utóbbi időben Magyarországon felértékelődött, gyakran a pályázatok is feltételként írják elő.
A jó OHSAS (MEBIR) rendszer felépítése nagyon logikus, fenntartása biztosítja a munkavédelem, munkabiztonság állandó felügyeletét, a munkahelyen leselkedő  veszélyek folyamatos feltárását, a kockázatok folyamatos értékelését, a balesetek, betegségek megelőzését, a hatósági megfelelést, a dolgozók munkahelyi környezetükkel, biztonságukkal való elégedettségének növekedését.
Egy OHSAS (MEBIR, ISO 45001) rendszer jó működtetéséhez elengedhetetlen, hogy a folyamatok ne legyenek túldokumentáltak, túlszabályozottak, ezért kiépítése a saját folyamatait legjobban ismerő munkáltató, a munkabiztonsági előírásokat legjobban alkalmazó munkavédelmi szakember és a munkaegészségügyi kérdésekben jártas foglalkozás-egészségügyi szakember együttes munkája!
A rendszerek kidolgozása, bevezetése és működtetése területén rendkívül sok ismeretet és tapasztalatot szereztünk. Így a terület tapasztalt szakértőiként ajánljuk a bevezetéést minden olyan vállalkozásnak, amelyek rendszerként működő, hatékony és dokumentált a törvényi és más előírásokat is magába foglaló fejlesztést kívánnak megvalósítani.

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy , kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.