Hogyan tedd üzleti sikered eszközévé a GLOBALGAP-et?

Hogyan tedd üzleti sikered eszközévé a GLOBALGAP-et?

Hogy növelheted élelmiszer célú mezőgazdasági termékeid (növényi és állati) piacképességét?

Mit vásárolsz ezzel a modullal?

Kérdések, amelyek felmerülnek benned:

  • Szükségem van-e GLOBALGAP-re?
  • Javítja a piaci pozíciómat?
  • Tudom-e és hogyan vállalkozásom működésének egy fontos részét, a biztonságot rábízni?

A válaszadást megkönnyíti, ha a GLOBALGAP-re úgy gondolsz, mint olyan készen megvásárolható eszközre, amely vállalkozásod működésének egy fontos részét a biztonságot, és vele együtt a piacképességet biztosítja.

Ha hozzájárul az üzleti sikerhez, vagy éppen feltétele annak, akkor meg fogod vásárolni, és az igazi eredmény számodra nem a rendszer, a tanúsítvány birtoklása, hanem a siker lesz, amihez hozzásegít.

GLOBALGAP rendszer az élelmiszerbiztonságról

1. Milyen tevékenységeket érint, kiknek szól a GLOBALGAP?

Az egészségre nem ártalmas, biztonságos élelmiszerek iránti igény rendkívüli mértékben nőtt. A biztonság az élelmiszer célú mezőgazdasági termékek esetében felértékelődött, és a piacképesség feltételévé vált. Mindezért az ebben érintett valamennyi termelők érdekeltek a GLOBALGAP bevezetésében.

2. Mi a GLOBALGAP, mit szabályoz és milyen céllal?

A GLOBALGAP a Jó Mezőgazdasági Gyakorlat követelményrendszere, amely egyben az elsődleges élelmiszertermelés élelmiszerbiztonsági rendszere is. Magába foglalja a mezőgazdasági termelés és termékkezelés (raktározás, csomagolás) minden folyamatát, az élelmiszerbiztonsági, a nyomonkövetési és a legalapvetőbb munkabiztonsági és környezetvédelmi szabályozásokat. A GLOBALGAP egyben a kereskedőláncok követelményrendszere, így az élelmiszer célú mezőgazdasági termékek piacképességének felétele is.

3. Milyen előnnyel jár a GLOBALGAP bevezetése?

Nemzeti és nemzetközi adatok egyaránt azt mutatják, hogy a GLOBALGAP tanúsítvány a terméklánc valamennyi szereplője számára a piaci feltételek sorába került, és így piaci helyzetüket, gazdálkodásukat alapvetően befolyásoló tényezővé vált.

4. Hogy szerezhető meg a GLOBALGAP tanúsítvány?

A Standardok ismerete, a rájuk alapozott rendszerek kidolgozása, tanúsításra előkészítése és audittámogatása során szerzett további ismeretek és tapasztalatok a terület szakértőivé tették szakembereinket.

Javasoljuk a standard bevezetését minden olyan vállalkozásnak, amely a piaci értékké/feltétellé vált tanúsítvánnyal meg kívánja őrizni, illetve bővíteni akarja vevőkörét.

A GLOBALGAP standard követelményeinek való megfelelést biztosító rendszer kidolgozására, bevezetésére, tanúsításra való előkészítésére kérj ajánlatot!

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.