BRC Packaging

Mit vásárolsz az FSC rendszerrel?

Ha hozzájárul az üzleti sikerhez, vagy éppen feltétele annak, akkor meg fogod vásárolni, és az igazi öröm számodra nem a rendszer, a tanúsítvány birtoklása lesz, hanem az üzleti siker, amihez hozzásegített.

Mit veszel hát igazán?

Üzleti sikert, ami elégedetté tesz, és további sikerekre sarkal, ami céljaid eléréséhez kell.
Egy irányítási rendszerre úgy kell tekintened, mint egy olyan eszközre, amelyet készen megvásárolhatsz, és amely tevékenységed egy fontos funkcióját működteti.

Milyen tevékenységeket érint, kiknek szól az FSC szabvány?

A fa-terméklánc tagjai, úgymint; erdőgazdálkodás, faipar, bútoripar, papíripar, nyomdaipar, kiadók és mindezen tevékenységek termékeinek kereskedelme érintett az FSC szabvány alkalmazásában.
A szabvány nekik, róluk szól, lehetőséget biztosít számukra, és egyben egy kényszert is jelent a fenntartható erdőgazdálkodáshoz való csatlakozáshoz.

Mi az FSC szabvány, mit szabályoz és milyen céllal?

Az FSC (Forest Stewardship Consil) szabványok kidolgozásával és alkalmazásával a cél az, hogy megfékezze az erdők pusztítását, és az erdőgazdálkodást a fenntarthatóság felé kényszerítse. Mindezt az által éri el, hogy a terméklánc minden pontjára olyan követelményeket ír elő, amelyek kizárják a nem fenntartható forrásból származó anyagok felhasználását. Így az FSC minősítéssel ellátott termékek vásárlói előnyben részesíthetik és részesítik a minősített termékeket.

Milyen előnnyel jár a szabvány alkalmazása?

A kitűzött célból rövid idő alatt sok megvalósult, jelentős eredmények születtek. Az eredményekben az játszotta, és játssza ma is a szerepet, hogy a terméklánc tagjai nagy számban vezették és vezetik be a szabványt. Ez egyrészt azt eredményezte, hogy az erdők pusztítása jelentős mértékben lelassult, másrészt az FSC tanúsítvány a terméklánc termékei forgalmazásának egyik alapfeltételévé, piaci értékké vált.

A publikált nemzeti és nemzetközi adatok azt mutatják, hogy az FSC a terméklánc valamennyi szereplője számára a piaci feltételek sorába került, és így piaci helyzetüket, gazdálkodásukat befolyásoló tényezővé vált. A tanúsítvány megszerzése így piaci előnyt jelent.

Hogy szerezhető meg az FSC tanúsítvány?

Az FSC szabvány követelményeinek való megfelelést biztosító rendszer kidolgozására, bevezetésére, tanúsításra való előkészítésére kérjen ajánlatot!

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy , kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.