EMAS - A környezetvédelmi vezetési és hitelesítési rendszere

Az FSC szabványok kidolgozásával kitűzött célból rövid idő alatt sok megvalósult. Ebben az játszotta és játssza ma is a döntő szerepet, hogy a terméklánc tagjai nagy számban vezették és vezetik be a szabványt.
Ez egyrészt azt eredményezte, hogy az erdők pusztítása jelentősen lelassult. Másrészt az FSC tanúsítvány a terméklánc termékei forgalmazásának egyik alapfeltételévé, piaci értékké vált.

A publikált nemzeti és nemzetközi adatok azt mutatják, hogy az FSC tanúsítvány a terméklánc valamennyi szereplője számára a piaci feltételek sorába került, és így a piaci helyzetüket, gazdálkodásukat befolyásoló tényezővé vált.
A tanúsítvány megszerzése vitathatatlan piaci előnyt biztosít, lehetővé teszi az FSC védjegy használatát.

Figyelemmel a szabvány terjedésének ütemére, prognózisunk:

A szabvány életciklusának abban a szakaszában van, amikor a tanúsítvány megszerzésével piacot lehet bővíteni. A terjedés felgyorsulásával piacmegtartó szerepe lehet, még később már előnyt alig jelentő alapfeltétellé válik.

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.