ISO 9001:2015 szabvány - minőségirányítási rendszer

Az "FSC felügyeleti lánc tanúsítvány" verifikálja, hogy a tanúsított fa termék és minden fa anyagú összetevője előállításakor, forgalmazásakor betartották az FSC szabvány által meghatározott fenntarthatósági törvényeket, követelményeket. Az "FSC felügyeleti lánc tanúsítványt" azok a szervezetek kérhetik, amelyek gyártanak, feldolgoznak, vagy forgalmaznak fa vagy fa eredetű termékeket, és demonstrálni akarják vevőik felé, hogy felelősen előállított alapanyagot használnak. Az FSC felügyeleti lánc segít vállalkozásának abban, hogy erősítse beszerzési politikájá, és hogy megfeleljen a közösségi és egyéni elvárásoknak, ahol az FSC-t előnyben részesítik.

Az FSC CoC Felügyeleti/Bizalmi lánc tanúsítás, egy termék nyomonkövetési rendszere, amely az erdőtől a végfelhasználásig követi a terméket. A nyomonkövetési rendszer magába foglalja az erdészeti alapanyag minden feldolgozási, elosztási és tulajdon változási szakaszát.

A vállalkozásának egy az FSC szabványnak megfelelő irányítási rendszert kell bevezetnie, tanúsíttatnia és működtetnie. Ezzel vállalkozása jogosultságot szerez arra, hogy termékeit FSCvédjeggyel értékesítse. Az FSC védjegy a piaci szereplők felé mutatja, hogy a termékeket az FSC követelményeinek betartása mellett állították elő.

Azoknak a kereskedő szervezeteknek, amelyek FSC minősítésű anyaggal/termékkel kereskednek, aminek során a minősített termék akár átmenetileg is a tulajdonukba kerül, és a megvásárolt terméket FSC minősítéssel kívánják továbbadni, tanúsítvánnyal kell rendelkezniük.

Azok az erdőgazdaságok és termékgyártók, amelyek FSC tanúsítvánnyal rendelkeznek a Standardok által szabályozott feltételek  mellett jogosultak termékeiken és dokumentációikon az FSC jelölést/lógót használni.

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.