ISO 9001:2015 szabvány - minőségirányítási rendszer

Az "FSC felügyeleti lánc (FSC CoC) tanúsítvány" verifikálja, hogy a tanúsított fa termék és minden fa anyagú összetevője előállításakor, forgalmazásakor betartották az FSC szabvány által meghatározott fenntarthatósági törvényeket, követelményeket. Az "FSC felügyeleti lánc tanúsítványt" azok a szervezetek kérhetik, amelyek gyártanak, feldolgoznak, vagy forgalmaznak fa vagy fa eredetű termékeket, és demonstrálni akarják vevőik felé, hogy felelősen előállított alapanyagot használnak. A felügyeleti lánc tanúsítvány segít vállalkozásának abban, hogy erősítsék beszerzési politikájukat, és hogy megfeleljenek azoknak a közösségi és egyéni elvárásoknak, ahol az FSC-t előnyben részesítik.

Az FSC CoC Felügyeleti/Bizalmi lánc tanúsítás, egy termék nyomonkövetési rendszere, amely az erdőtől a végfelhasználásig követi a terméket. A nyomonkövetési rendszer magába foglalja az erdészeti alapanyag minden feldolgozási, elosztási és tulajdon változási szakaszát.

A vállalkozásnak egy az FSC szabványnak megfelelő irányítási rendszert kell bevezetnie, tanúsíttatnia és működtetnie. Ezzel a vállalkozás jogosultságot szerez arra, hogy termékeit FSC védjeggyel értékesítse. Az FSC védjegy a piaci szereplők felé mutatja, hogy a termékeket az FSC követelményeinek betartása mellett állították elő.

Azoknak a kereskedő szervezeteknek, amelyek FSC minősítésű anyaggal/termékkel kereskednek, aminek során a minősített termék akár átmenetileg is a tulajdonukba kerül, és a megvásárolt terméket FSC minősítéssel kívánják továbbadni, tanúsítvánnyal kell rendelkezniük.

Azok az erdőgazdaságok és termékgyártók, amelyek FSC tanúsítvánnyal rendelkeznek a Standardok által szabályozott feltételek  mellett jogosultak termékeiken és dokumentációikon az FSC jelölést/lógót használni.

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.