Innovatív vállalkozásfejlesztés, támogatások

Innováció, Versenyképesség, Növekedés

Vállalkozása sikerének esélye és az innováció: ahol innováció ott versenyképesség, ahol versenyképesség ott növekedés.

A sort az innováció indítja el, amihez a kis és középvállalkozások innovációs támogatást vehetnek igénybe.A legtöbben úgy gondolják, hogy az innováció azonos a kutatás fejlesztéssel. Ez egyáltalán nem így van.

Az új termék, új technológia kifejlesztése után a gyártást fejlett eljárásokkal meg kell szervezni, innovatív marketing módszerekkel meglevő, vagy új piacokon el is kell adni.

Az innováció sokkal tágabb fogalom. Ezt mutatják a 2014-2020 közötti innovációs támogatásokterületei is:

- innovációs tanácsadás: tudástransfer, immateriális javak megszerzése, alkalmazásuk terén szabványok alkalmazása, tanácsadás, képzés támogatása

- szervezési innováció: új szervezési módszerek alkalmazása a vállalkozás üzleti gyakorlatában, szervezetében, vagy kapcsolataiban

- eljárás innnováció: új, vagy jelentős mértékben javított termelési, vagy szolgáltatási módszerek alkalmazása

- innovációt támogató szolgáltatás: adatbankok, piackutatás, laboratórium használat, minőségirányítás támogatása hatékonyabb termékek, szolgáltatások fejlesztése céljából

 

Az innovációknak át kell fogniuk a termék, vagy szolgáltatás értékláncának minél nagyobb szakaszát. Az értéklánc az ötlet megszületésétől a termék, vagy szolgáltatás piacra viteléig, sikeres eladásáig terjedő folyamatok összességét jelenti.

Az értékláncnak minél hosszabb szakaszára terjed ki az innováció, a termék, vagy szolgáltatás annál nagyobb hozzáadott értékkel kerül piacra, ezért annál jelentősebb és tartósabb versenyelőnytbiztosít.

Amennyiben az innováció a vállalkozás több termékét, szolgáltatását érinti, szét terül a vállalkozásban a kockázat-biztonságot is jelentősen növeli.

Rugalmasságuknál fogva a legnagyobb esély arra, hogy egy ilyen sikeres folyamat elinduljon és a vállalkozáson belül szétterjedjen a kis és középvállalkozásoknál van.

Innovációs vállalkozás-fejlesztési programot dolgoztunk ki és indítottunk

Acél az, hogy a kis és középvállalkozásoknál közreműködjunk ennek a folyamatnak az elindításában, támogatott és más programok előkészítésében, megvalósításában.

 

Információ és ismeret szükségletek

Az, hogy az innovációk a termékek, vagy szolgáltatások értékláncainak sok pontján lehetségesek és szétteríthetők az egész vállalkozásban nem misztikum. Az innovációs lehetőségek felkutathatók és megvalósíthatók és sok esetben kis befektetéssel jelentős versenyelőnyt biztosítanak.

Kérdés, hogy milyen információk és ismeretek szükségesek az innovációs programok kidolgozásához, megvalósításához?

Innovatív vállalkozás-fejlesztési programunk alapja ezeknek a lehetőségeknek a felkutatásához és a kiválasztott innovációk megvalósításához szükséges kompetenciák átadása.

 

Milyen ismeretek és tapasztalatok alapozzák meg innovatív vállalkozás fejlesztési programunkat?

Miért velünk dolgozzon ezen a sok tapasztalatot igénylő területen?

  1. Mert már sokszor sikerült nagyon kis erőforrásból versenyképességet, gazdasági sikert, magas szervezési és vezetési kultúrát felépítenünk.
  2. Mert már több, mint ezer sikeres projekt tapasztalatával és kipróbált tudással rendelkezünk.
  3. Mert mi magunk is vállalkozást működtetünk és sok sikeres projektünk van.
  4. Mert sok iparágban és szolgáltatási területen értünk el sikereket.
  5. Mert nem csak megcsináljuk a ránk bízott projekteket, hanem tapasztalatainkat, tudásunkat megosztjuk partnereinkkel
  6. Mert a kapcsolat partnereinkkel nem fejeződik be a projekt lezárásával, Partnereink a kapcsolat folytatását igénylik, amit mi az elégedettség vissaigazolásaként értékelünk.

Innovatív vállakozás-fejlesztési programunkról, személyes konzultációs lehetőségekről kérdezzen minket!

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.