Energiagazdálkodási teljesítménymutató

ISO 56002; 9. és 10. szabványpontjai

Az ISO 56002 szerinti innovációirányítási rendszer teljesítményindikátorai között szerepelhet pl. az ötletek száma, a fejlesztés sebessége, a könnyű felhasználói alkalmazhatóság. A teljesítmény mérése ezen felül gazdasági mérőszámok alapján is történhet, mint pl. költségmegtakarítások mértéke, megtérülés (RoI).

Az adatok gyűjtését és elemzésé folyamatosan kell végezni, hogy az üzleti döntések tényeken alapuljanak.

Az ISO 56002 szerinti innovációirányításért felelős grémium tagjai a szervezet felsővezetőségéből alakított keresztfunkcionális (multidiszciplináris) munkacsoportotnak  kell lennie, hogy felelősségüknek  megfelelően a rendszer gyenge pontjainak azonosítását követően döntéseik és az abból eredő intézkedések biztosítsák a folyamatos fejlesztést.

A felsővezetőség innovációirányítási kompetenciáinak fejlesztése elmaradhatatlan arra tekintettel, hogy a beosztottak az innovációirányítási rendszer időszakonkénti átvizsgálását a folyamatok elemzésének és ne a személyek értékelésének lássák.

A környezet változásának elemzése, a teljesítménymutatók, a vevői elégedettség, a szállítói teljesítmény és végeredményként a vezetőségi átvizsgálás határozza meg a fejlesztések irányát.

Az innovációirányítási rendszer teljesítményéről szóló beszámoló, az ISO 56002 szerinti rendszer vezetőségi átvizsgálása hasonló a könyvvizsgáló jelentéséhez. Döntéseket kell tartalmaznia és a döntésekkel elérni kívánt változásokat (fejlesztést, avagy teljesítménynövekedést) célzó intézkedéseket. A rendszer általános teljesítménymutatói mellett figyelembe kell venni a folyamatok és a portfólió teljesítményeit is, hogy a szervezet elérje az innovációs stratégiának megfelelő célokat.

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.