ISO 56002; 4., 5., 6. szabványcikkelyei

GAP-elemzéssel határozzuk meg a szervezet ISO 56002 követelményei szerinti felkészültségét. Az eredmény egyúttal kijelöli a legfontosabb fejlesztendő területeket.

A felsővezetés részére ismertessük az eredményeket és érjük el aktív közreműködésüket egy SWOT elemzés készítésében. Ennek célja az innovációs lehetőségek feltárása a vevők elvárásai alapján. Az itt feltárt stratégiai innovációs célokat az innovációs stratégiába kell építeni.

A felsővezetés határozza meg az ISO 56002:2019 követelményei szerinti innovációirányítási rendszer alkalmazási területét. Döntsék el, hogy az innováció mely területét képesek magukban és melyeket együttműködések útján létrehozni. Vagyis határozzák meg az innovációs szervezet határait.

A szervezet egészére végezzenek innováció-kultúra értékelést. Az innováció területén kulcsfontosságú szervezeti kompetenciák a kreativitás és a megvalósítási hajlandóság, valamint ezek egyensúlya. Az értékelés eredménye meghatározza a figyelmet igénylő területeket, melyeket szintén az innovációs stratégiába kell építeni.

Meg kell határozni a mérhető és intézkedésekkel kezelhető kockázatokat.

Az innovációs stratégia legyen részletes és kapcsolódjon az üzleti stratégiához. Hozzák létre az innovációs portfóliót, mely a kockázatok és a megtérülés közötti egyensúlyt teremti meg a szervezet innovációs tevékenységei között. Ezen kívül lehetővé teszi a vezetőség számára az előrehaladás nyomonkövethetőségét. Ügyelni kell arra, hogy az előrehaladás felügyeletének előre meghatározott pontokon legyen módja a folyamat leállítására. Az innovációs stratégia teljesítménymutatók alapján történő változtatásának lehetősége feltétlenül szükséges.

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy , kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.