FSSC 22000: az élelmiszerfeldolgozás élelmiszerbiztonsági szabványa

Az FSSC 22000 Szabvány az ISO 22000 és az ISI/TS 22002-1 összevonásával alakult ki. Az ISO 22000 szabvány ugyanis nem felelt meg a GFSI (Global Food Safezy Initiative) követelményeinek mert a széles alkalmazási területe miatt nem tudott minden élelmiszerfeldolgozói területre megfelelő előfeltételi-prerikvizít programokat biztosítani. A GFSI az általa hiányolt előfeltételi programokat a BFSI-PAS 220 Standardban foglata keretbe, amelyet a Nemzetközi Szabványügyi Hivatal (ISO) ISO/TS22002-1 néven elfogadott.

 

Milyen vállalkozások részére készült az FSSC 22000 szabvány?

Eltérően az ISO 22000-től, amely a teljes élelmiszerláncon alkalmazható az FSSC 22000 kifejezetten az élelmiszer gyártók részére készült. A szabványt az alábbi élelmiszer gyártó, feldolgozó vállalkozások részére szánták: romlandó állati eredetű termékek, vágóhidak kivételével ( pl. hús, baromfi, tojás, tej, hal termékek) romlandó növényi eredetű termékek (pl. friss gyümölcsök, friss gyümölcslevek, tartósított gyümölcsök, friss zöldségek, tartósított zöldségek) szobahőn hosszan eltartható termékeke (pl. konzerv, snack, olaj, ivóvíz, ital, tészta, liszt, cukor, só) élelmiszer célú (bio) kémiai termékek (pl. vitamin adalékok, biokultúrák) kivéve technikai és technológiai kiegészítőket.

Az ISO 22000-el már rendelkező vállalkozások figyelmébe! A működő ISO 22000 rendszert az ISO/TS 22002-1 prerekvizit programjaival kell csupán kiegészíteni, hogy az FSSC 22000 szabvány szerint tanúsítható legyen.

 

Szolgáltatásunk:

  • FSSC 22000 kidolgozása
  • Tanúsító auditra előkészítése
  • Rendszerismereti képzés
Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy , kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.