Az innováció a versenyképesség feltétele

Az innováció nem azonos a kutatás fejlesztéssel. Bebizonyítjuk!

Ki ne akarná növelni cége nyereségességét és piacát?

Egy évszázada általánosan elfogadott az a megközelítés, miszerint a gazdasági haladás legfontosabb mozgatóereje az innovációs tevékenység**. Versenyképességben vagy gazdasági növekedésben, a munka és tőke mellett az innováció is egyenrangú, meghatározó tényező.

Mire terjedhet ki az innováció?

Az innováció fogalma eredetileg a gazdaság területén megjelenő megújító folyamatok leírását szolgálta, az alábbi alapesetekkel azonosítva:

  • technológiai újítás;
  • új értékesítési piac megnyitás
  • új beszerzési forrás felhasználás
  • új szervezeti felépítés kialakítása

Az eredeti meghatározásra épülő újabbak is megőrzik, hogy az alapelvet az innováció fogalmát nem csupán a technológia-intenzív ágazatokban értelmezik, hanem ágazattól függetlenül.

 

Miért kell stratégia alapján menedzselni az innovációs tevékenységeket?

Az innováció korunkban folyamatszemlélettel egészült ki, vagyis az ötlet megszületésétől az alkalmazáson át az eredményeinek méréséig és értékeléséig tekinti a folyamatot relevánsnak. Nagyon fontos, hogy az egyes innovációs projekteket egy cél elérése érdekében, rendszerben kell kezelni. A cél természetesen a stratégiából kell, hogy eredjen.

Érdemes most ellenőrizni innovációs képességeimet?

Határozottan igen! A jelen állapotának, mint adottságnak ismerete és a jövőbeli célok közötti pálya meghatározása mindenkinek saját jól felfogott érdeke. Ráadásul 2020-ig, 750 milliárd forint uniós forrás áll rendelkezésére közvetlenül innovációra, a maradék pedig közvetetten.

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy , kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.