Élelmiszerkönyv változás: sütőipari termékek

Élelmiszer ciklus, élelmiszer lánc

 

Az élelmiszerlánc szereplői sokféleképpen osztozhatnak az életciklus szakaszain. fázisain.
Minél közelebb esnek a vevőhöz egy szervezet tevékenységi körébe eső fázisok, vagyis minél több fázis esik a beszállító területére (minél feldolgozottabb a beszállított tétel) annál nagyobb mértékben befolyásolja a minőséget a beszállítási tevékenység.

Emiatt a szervezetnek alapvető érdeke a minőségügyi rendszer kiterjesztése a beszállítóra, vagyis ki kell alakítania a Beszállítói Minőségbiztosítási Rendszert.

Az élelmiszerlánc szereplői: termelők, forgalmazók, beszállítók

Egy élelmiszer életciklusának szakaszai

Az élelmiszerelőállítás és forgalmazás a minőség és biztonság szempontjából jelentős kockázattal járó tevékenység. Komoly érdek fűződik ennek a kockázatnak a minimalizálásához.

A kockázatok csökkentésének elsődleges helye a beszállító.

A beszállítók érdeke és törekvése termelői tevékenységük megfelelő élelmiszerbiztonsági színvonalának biztosítása és fenntartása.
Mégis a beszállító és a vevő együttműködése kölcsönös érdekeltség okán szükséges.
Az élelmiszer életciklusának meghatározó pontján a fogyasztó áll, akinek a beszállítója a kereskedő. A ciklus minden egyéb pontján tevékenykedő szervezet egyaránt vevő és beszállító.

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.