Az éjszakai baleset

Az éjszakai baleset

Az a fajta eső volt, amihez az ablaktörlő leggyorsabb fokozata sem elég. Éjjel volt már, a munkahelyen a leadási határidő miatt mindenki túlórázott, de Anikó maradt ott a legtovább. Már hajnali 3 óra is elmúlt, és ő fáradtan vezetett hazafelé. Már csak arra vágyott, hogy hazaérjen, egy puszit nyomjon a gyerekei homlokára, és összerogyjon. Úgy érezte, ebben a pillanatban nem érdekli semmi más, csak hogy hazaérjen.

Erre gondolt, miközben a sötét, elhagyatott úton vezetett hazafelé, már a rádiót is kikapcsolta. Csak a zuhogó eső és a motor zsibbasztó hangja töltötte be az elméjét…

És akkor megtörtént.

Anikó semmit nem látott. Egy hangos puffanás, és megrázkódott az egész autó. A fékre taposott, és félrehúzta a kocsit az út szélére. Érezte, hallotta, hogy valami nincs rendben.
Ahogy kinyitotta az ajtót, beömlött a kinti hideg levegő, és a ruhája ujja azonnal átázott a zuhogó esőben. Hátranézett –az úton semmi mást nem látott, csak egy kettétört faágat… majd a kocsira nézett és észrevette a teljesen lapos bal hátsó kereket.

Akkor öntötte el a pánik. Anikó életében sosem cserélt kereket! Idegesen a táskájába túrt, hogy elővegye a mobilját – de a hosszú nap végére a mobil teljesen lemerült. Az úton egyetlen kocsit sem látott, se előre, se hátra. Hogy is lett volna ott valaki: egy kis út volt, éjjel háromkor. A legközelebbi autó a falusi pék lesz reggel hatkor.

És ekkor érkezik valaki

Meglátja Anikót, félreáll, kiszáll a kocsiból és megkérdezi:
„Segíthetek?”- mire Anikó a nyakába ugrik.

Kérdések:

  1. Az Ön bizniszében volt-e, van-e, lesz-e megérkező segítség?
  2. Miben tud segíteni? Mit tud adni? Megtanítja kereket cserélni…?
  3. Az Ön vállalkozása számára mit jelent az, hogy „hazatérés, puszi a gyerek homlokára és összerogyás”?
  4. Az Ön vállalkozása számára mi a defekt?

Vajon Anikónak az a problémája, hogy kilyukadt a kereke? Dehogyis az, az csak egy kellemetlenség. Az igazi probléma az, hogy nem tud hazamenni. Anikó nem azért érzi nyomorultul magát, mert defektet kapott, hanem mert ott áll a bizonytalanságban.

Van erről egy vers:

Egy szög miatt a patkó elveszett
A patkó miatt a ló elveszett
A ló miatt a harcos elveszett
A harcos miatt a csata elveszett
A csata miatt a város elveszett
A város miatt az ország elveszett”

Máskor verd be jobban a patkószeget!

A kerékcsere ismerete, még ha nem is nagy tudomány, de sorsfordító lehet.

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.