Környezetvédelmi rendszerek

A GMP PLUS FSA (Feed Safety Assurance scheme) egy nemzetközi standardsorozat a takarmányok biztonságát segítő követelmények és szabályozások tanúsítható rendszere. A standardok kidolgozásával és állandó fejlesztésével a cél egyrészt az, hogy segítse, lehetővé tegye a takarmányok biztonságának összehasonlíthatóságát és ellenőrzését az egész takarmány láncon, másrészt, hogy csökkenjenek a nem biztonságos takarmányok okozta események.

A GMP PLUS FSA standardok alap principiuma, hogy a takarmány lánc része a teljes állattenyésztési, állattartási láncnak. Ezért a takarmányok, világméretű biztonsága elsőrendű fontosságú. A vállalkozásoknak fel kell ismerni a felelősségüket és megfelelő és meggyőző válaszokat kell adniuk az állattenyésztés ezen szükségleteire. A GMP+FSA standard ehhez ad segítséget. A GMP+FSA standard a szabályozás területeinek megfelelően több sorozatból áll, nevezetesen:

  • A-dokumentumok (általános dokumentum): Ez a sorozat a tanúsításban való részvételi feltételeket tartalmazza vállalkozások és tanúsító szervezetek számára.
  • B-dokumentumok (normatív dokumentum): A sorozat azokat a nemzetközi standardokat tartalmazza, amelyek a takarmány termékekre, termelési fázisokra, kezelésekre, kereskedelemre, szállításra, tárolásra vonatkoznak.
  • C-dokumentumok (tanúsítás követelményei): Ez a sorozat a tanúsítás szabályait, a tanúsító szervezetek és tanúsítók jóváhagyását, a tanúsítások gyakoriságát, tartamát, ellenőrzési listákat tartalmazza.
  • D-dokumentumok (magyarázatok és kiegészítők) Ezek a dokumentumok az előzőek kiegészítéseként tartalmazzák a kézikönyveket, segédleteket és más kiegészítő információkat.

Szolgáltatásunk:

- GMP+FSA kidolgozása

- tanúsító auditra előkészítés

- Rendszerismereti képzés

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.