PAS 220 (ISO/TS 22002-1)

PAS 220 (ISO/TS 22002-1)

 

A PAS 220 követelményeket határoz meg az élelmiszergyártás környezeti feltételeinek élelmiszerbiztonsági szabályozására. A PAS 220-at együtt kell alkalmazni az ISO 22000 szabvánnyal, amely a teljes élelmiszer láncra határoz meg specifikus élelmiszerbiztonsági követelményeket.

A PAS alkalmazható minden olyan méretű élelmiszer gyártó szervezetre, amely egyébként megfelel az ISO 22000 standard követelményeknek.

Maga a PAS 220 az élelmiszerlánc gyártási szakaszára alkalmazható. A PAS 220 kiegészíti, de nem helyettesíti az ISO 22000 szabványt.

 

A PAS 220 a következő területekre határoz meg követelményeket:

  • Az épületek konstrukciója és elrendezése
  • A munkaterületek és helységek elrendezése
  • Szolgáltatások: levegő, víz, energia
  • Hulladék kezelés
  • A berendezések megfelelősége, tisztítás, fenntartás
  • A vásárolt anyagok kezelése
  • A keresztfertőzés szabályozása
  • Tisztítás, fertőtlenítés
  • Kártevő kezelés
  • Személyi higénia és személyzeti létesítmények
  • Visszárúkezelés
  • Termékvisszahívás
  • Termék tájékoztatás/vevőtudatosság
  • Termékvédelem, bioéberség és bioterorizmus

 

A PAS 220 visszavonásával egyidejűleg az ISO kiadta vele identikus ISO 22000-1 Standardot.

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.