Termékfelelősség, címkézés

Mi a CE jelölés?

Jelzés a hatóságok és a vevők felé, hogy a termék megfelel a rá vonatkozó követelményeknek így szabadon forgalmazható az Európai Gazdasági Térségben (EGK)

Mely termékeken kötelező?

A jelölésre kötelezett termékkategóriák, termékek körét EU rendeletek határozzák meg. A jelenleg érvényes listát itt tekintheti meg. A listán szereplő termékek jelölés nélkül az EGK területén nem forgalmazhatók

Ki köteles feltüntetni?

A CE jelölési eljárás elvégzése, a jelölés felhelyezése a termék forgalomba hozatala előtt a gyártó illetve az első forgalomba hozó  kötelezettsége.

Mik a jelölés feltüntetésének feltételei?

A jelölésre kötelezett termékek műszaki, biztonsági megfelelőségét szabályzott ellenőrzési eljárások leflytatása során készített  és más ellenőrzött dokumentumokkal igazolni kell.

Mit foglal magába a CE jelölés?

A CE lógót és adott esetekben egy négyjegyű számot, amivel az akkreditált szervezetet lehet beazonosítani.

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.