ISO 22716 szabvány - kozmetikai GMP

2013. július 11-et követően a kozmetikai termékek felügyeletével, ellenőrzésével megbízott hatóságok:

a) a járási hivatal (fővárosi kerületi) népegészségügyi intézetei (a továbbiakban:járási népegészségügyi intézet),

b) az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (a továbbiakban: OTH),

c) a fogyasztóvédelmi hatóság

d) az 1223/2009/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet 20. cikk (3) bekezdése tekintetében a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvényben (a továbbiakban: Fttv.) meghatározott hatóság az Fttv.-ben meghatározott szabályok szerint végzi, és hatáskörében eljár a rendelkezések megsértése esetén.

A gyártási tevékenység bejelentését -annak megkezdését megelőzően legalább 30 nappal- a járási népegészségügyi intézetnél kell megtenni.

Abban az esetben, ha a kozmetikai termék termékinformációs dokumentációja (TID) Magyarországon található, úgy annak szakmai ellenőrzését a nemzeti hatóság (OÉTI) végzi. A nemzeti hatóság (OÉTI), amennyiben a termékinformációs dokumentáció (TID) nem felel meg az 1223/2009/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet előírásainak, hatósági intézkedés céljából értesíti az OTH-t.

A helyes gyártási gyakorlatnak (GMP) szerinti működés felülvizsgálatát és értékelését a nemzeti hatóság (OÉTI) végzi.

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.