Beszállítói minőségi többletkövetelmények

Mit vásárolsz az ISO 14001 rendszer bevezetésével?

Hozzá tudok-e járulni és hogyan a környezetvédelemhez?

Ezt kérdezted a sorozat elején! A válasz egyszerű!

Egyrészt hozzá kell járulnod, mert erre köteleznek a jogszabályok, másrészt a piaci elvárások a gazdaságosság és a versenyképesség okán üzleti érdeked is.

Mivel hozzájárul az üzleti sikerhez, vagy éppen feltétele annak, ezért meg fogod vásárolni, és az igazi öröm és eredmény számodra nem a rendszer, a tanúsítvány birtoklása lesz, hanem az üzleti siker, amihez hozzásegített.

Mit veszel hát igazán?

Üzleti sikert, ami elégedetté tesz, és további sikerekre sarkal, ami további céljaid eléréséhez kell.

Egy irányítási rendszerre úgy kell tekintened, mint egy olyan eszközre, technológiára, amelyet készen megvásárolhatsz, és amely tevékenységed egy fontos funkcióját működteti.

Milyen tevékenységeket érint, kiknek szól az ISO 14001 szabvány?

A környezetvédelem, környezetbiztonság minden vállalkozásra kötelező szabályait jogszabályok rögzítik.
A környezetkárosítások nagymértékben függnek a vállalkozás tevékenységétől. Minél nagyobb a tevékenység környezetkárosító kockázata, annál nehezebb a kockázati szint csökkentését biztosító eljárások kidolgozása és megvalósítása és igazolása.

Az ISO 14001 bevezetésének az indokoltsága ezért a tevékenység kockázati szintjének emelkedésével arányosan nő.

Ismerünk nagy nemzeti és nemzetközi programokat, de a környezetvédelem eredményessége a vállalkozások, mint speciális közösségek szintjén dől el, ennek a közösségnek része a Te vállalkozásod is.

Mi az ISO 14001 szabvány, mit szabályoz és milyen céllal?

A szigorodó környezetvédelmi előírások, a növekvő energiaárak arra késztetnek, hogy újraértékeljed eddigi tevékenységedet, és a korábbinál hatékonyabb környezetmenedzsment rendszert hozz létre. Ennek egyik eszköze az ISO 14001 környezetirányítási rendszer bevezetése, működtetése.

Milyen előnnyel jár a szabvány alkalmazása?

Az ISO 14001 szabvány bevezetése biztosítja a környezetvédelmi feladatok és kötelezettségek rendszerezett, ellenőrzött és dokumentált, igazolható működtetését, teljesítését.
Megvalósítása csökkenti a környezeti károsodásokat, a hatósági elmarasztalásokat és a költségeket, növeli a versenyképességet, hozzájárul az üzleti sikerhez.

Hogy vezetheted be az ISO 14001 rendszert?

A Standardok ismerete, a rájuk alapozott rendszerek kidolgozása, tanúsításra előkészítése és audittámogatása során szerzett ismeretek és tapasztalatok a terület szakértőivé tették szakembereinket.

Javasoljuk a standard bevezetését minden olyan vállalkozásnak, amely a piaci értékké sok esetben feltétellé vált kész rendszer működtetésével kívánja dokumentáltan biztosítani a környezetvédelmi feladatok elvégzését, és így csökkenteni a hatósági elmarasztalásokat, és a vállalkozás költségeit, növelni versenyképességét.

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy , kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.