ISCC szabvány

Hogyan tedd üzleti sikered eszközévé a GLOBALGAP Standard „Táp-takarmány szakmodul”-ját?

Kérdések, amelyek felmerülnek benned:

  • Szükségem van-e GLOBALGAP-re?
  • Javítja a piaci pozíciómat?
  • Tudom-e és hogyan vállalkozásom működésének egy fontos részét, a biztonságot rábízni?

A válaszadást megkönnyíti, ha a GLOBALGAP-re úgy gondolsz, mint olyan készen megvásárolható eszközre, amely vállalkozásod működésének egy fontos részét a biztonságot, és vele együtt a piacképességet biztosítja.

Ha hozzájárul az üzleti sikerhez, vagy éppen feltétele annak, akkor meg fogod vásárolni, és az igazi eredmény számodra nem a rendszer, a tanúsítvány birtoklása, hanem a siker lesz, amihez hozzásegít.

Mit veszel hát igazán?

Üzleti sikert, ami elégedetté tesz, és további sikerekre sarkal, ami céljaid eléréséhez kell.

GLOBALGAP megjelenése az elsődleges termelés biztonsági rendszereinek sorában

Az elsődleges élelmiszer és táp-takarmány termelők, mint a feldolgozóüzemek és kereskedőláncok beszállítói a minőség és biztonság szempontjából a törvényi kötelezettségeken túl meg kell feleljenek a vevői követelményeknek is.

Az elsődleges termékeket felvásárló szervezetek, kibővítve termelőkkel és kutatókkal egy egységes követelményrendszert állítottak össze EUREPGAP néven.
A rendszer gyorsan terjedt az elsődleges termelők körében, sőt az Unión kívüli országok is széles körben átvették. A rendszert gyakorlati tapasztalatok alapján többször átdolgozták és bővítették, a nevét a széleskörű alkalmazást figyelembe véve GLOBALGAP-re változtatták.

A GLOBALGAP a Jó Mezőgazdasági Gyakorlat követelmény és teljesítési követelményrendszere, amely egyben az elsődleges termelés alapvető biztonsági rendszere is.
A rendszer átfogja a gazdaság általános, valamint a növénytermesztés, állattenyésztés, és táp-takarmány termelés sajátos biztonsági követelményeit.
Moduláris felépítésű úgy igazodik a tényleges tevékenységekhez.

A modulok köre folyamatosan bővült, és ma már átfogják a mezőgazdasági termelés és az elsődleges feldolgozás teljes területét.
A táp-takarmány szakmodul kidolgozásával teljes körűvé vált élelmiszerbiztonsági funkciója.

Kiknek szól a GLOBALGAP Standard "Táp-takarmány szakmodul"?

A GLOBALGAP Standard szakmoduljai folyamatosan terjednek ki a mezőgazdasági tevékenység legkülönbözőbb területeire.
A táp-takarmány szakmodul kidolgozásával és fejlesztésével a cél egyrészt az, hogy segítse, lehetővé tegye a takarmányok biztonságának összehasonlíthatóságát és ellenőrzését az egész takarmányláncon, másrészt, hogy csökkenjenek a nem biztonságos takarmány okozta események.

Mi a GLOBALGAP Táp-takarmány szakmodul: mit szabályoz és milyen céllal?

A standard alap princiciuma, hogy a takarmánylánc része a teljes állattenyésztési, állattartási láncnak.
Ezért a takarmányok világméretű biztonsága elsőrendű fontosságú. A vállalkozásoknak fel kell ismerni a felelősségüket és megfelelő és meggyőző válaszokat kell adniuk az állattenyésztés ezen szükségleteire. A moduláris felépítésű GLOBALGAP Standard ehhez ad segítséget.
A szabályozás átfogja a takarmányt előállító vállalkozás teljes vertikumát; gyártási, raktározási, ellenőrzési folyamatok, egészség, állat és környezetvédelem.
Biztosítja mindezek rendszerezett dokumentált megvalósítását és igazolhatóságát.

Milyen előnnyel jár a Standard alkalmazása?

A GLOBALGAP Standard szerinti tanúsítvány a tápok-takarmányok egyik meghatározó feltételévé, piaci tényezővé vált, és nélkülözhetetlen eleme a teljes állattenyésztési, állattartási lánc biztonságának.

Hogyan vezethető be a rendszer?

A Standardok ismerete, a rájuk alapozott rendszerek kidolgozása, tanúsításra előkészítése és audittámogatása során szerzett további ismeretek és tapasztalatok a terület szakértőivé tették szakembereinket.

Javasoljuk a standard bevezetését minden olyan vállalkozásnak, amely a piaci értékké/feltétellé vált tanúsítvánnyal meg kívánja őrizni, illetve bővíteni akarja vevőkörét.

A GLOBALGAP standard követelményeinek való megfelelést biztosító rendszer kidolgozására, bevezetésére, kérj ajánlatot még ma!

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy , kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.