GDPR kötelező alkalmazása: 2018. május 25.

Az EU 2016/679, a természetes személyek személyes adatairól szóló általános adatvédelmi rendelete vonatkozik minden olyan szervezetre, ahol személyes adatok kezelése automatizált vagy nem automatizált módon történik, amelyek valamilyen nyilvántartási rendszer részét képezik.

Vagyis mindenkire, aki magánszermélyek (vevők, ügyfelek, munkatársak) adatait tárolja, feldolgozza, kezeli beleértve a munkaügy, a toborzás során felmerülő személyes adatokat is.

A rendelet jelentősége

A rendelet két éve hatályban van, a rendelkezésre álló türelmi idő 2018. május 25. napját követően lejár. Ezt követően a kapcsolódó hatóság (Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság - NAIH) ellenőrizheti ennek betartását és nem megfelelőség esetén az érintett szervezetet maximum 10 M EUR (tudatos jogsértés esetén akár 20 M EUR) vagy az éves árbevétel 4%-ának megfelelő összeggel büntetheti.

TÖLTSE LE KAPCSOLÓDÓ ANYAGUNKAT!

TÖLTSE LE KAPCSOLÓDÓ ANYAGUNKAT!

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.