Az energiagazdálkodási teljesítménymutató

A minőség valamennyi tevékenységi formánál -gyártás, szolgáltatás, kereskedelem- piaci kategória (érték). Biztosításához a teljes működés átgondolt szabályozására, irányítására van szükség, és a történéseket az ésszerűség határain belül igazolhatóvá is kell tenni.

Mi teszi a szabályozási rendszert irányítási rendszerré? Hogyan lesz üzleti sikered eszköze az irányítási rendszer?

A szabályozás egyszerre kell, hogy biztosítsa a folyamatok változatlanságát és változását.

  • a változatlanság a termék/szolgáltatás minőségének folyamatosságát,
  • a változás ugyanennek az állandó javítását biztosítja.

Ehhez a folyamatokat meg kell határozni, és az adott tevékenységnek megfelelő vezérlőelvek mentén szabályozni kell. A kialakított szabályozást folyamatosan felügyelni, karbantartani és továbbfejleszteni szükséges. Ez utóbbi teszi a szabályozási rendszert irányítási rendszerré.

A minőség irányítási rendszereinek a megvalósítását a különböző tevékenységekhez kidolgozott szabványok segítik, amelyek a tevékenység jellegének megfelelő vezérlőelvekben különböznek egymástól:

  • az ISO 9001 általános minőségirányítási szabvány, amely a tevékenységek jellegéhez nem kapcsolódó vezérlőelvek mentén biztosítja a szabályozást.
  • a belőle levezethető szakmodulok/külön követelmények, szakterület specifikus vezérlőelvek alapján segítik a szabályozást.

Ezekre a szabványokra úgy kell tekintened, mint készen megvásárolható rendszerekre, technológiákra, amelyek tevékenységednek egy fontos szegmensének a működését biztosítják. A minőségirányítás olyan közös nyelvét adják, ami lehetővé teszi az egységességet és összemérhetőséget. Üzletmeneted biztonsága érdekében és/vagy piaci igények teljesítése okán meg kell vásárolnod, és be kell vezetned a tevékenységednek megfelelő rendszert. Segítünk!

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy , kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.